avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate Spat

Activitate Spat

Acunt sunt cetatean cu dubla cetatenie si in Romania am inchiriate 2 apartamente si platesc impozil anual dar la fisc ma obliga sa platesc si asigurarea de sanatate.Anul acesta fiscul imi cere sa platesc asigurarea de sanatate din 2013.In anul 2013 nu eram cetatean cu dubla cetatenie dar eram cetatean roman cu domiciliu in Italia.Vreau sa precizez ca,cind am inceput sa inchiriez apartamentele eram deja cetatean roman cu domiciliu in Ialia dar la fisc m-au inregistrat cu ultimul domiciliu din Romania deoarece ziceau ca programul nu prevede inregistrarea pt cazul meu(zic asta pt ca eu cred ca aici e problema)iar din 2002 eu la fiecare inregistrare de contract prezint pasaportul ,le zic sa modifice situatia mea si ei imi zic ca nu are rost ca nu schimba nimic.La finante imi zic ca daca nu vreau sa platesc asigurarea de sanatate trebuie sa le aduc o adeverinta din Italia ca sunt asigurata nu e suficit carnetul de sanatate italian cu buletinul iatalian etc.In Italia imi zic ca ar trebui sa fie suficient carnetul meu de sanatate si ca dac vor alte acte trebuie ei cei de la finante sa le ceara nu eu si ca mie personal numi pot elibera nimic.Imi spuneti va rog frumos ce trebuie sa fac sa nu mai platesc in Romania asigurarea de sanatate vazin ca nu locuiesc in Romania si nu beneficiez de ea????
Buna ziua.Sunt cetatean cu dubla cetatenie romana si italiana.Am 2 apartamente in Romania pe care le inchiriez pentru birouri sau alte activitati comerciale.Pina la ora actuala inputernicita mea din Romania mergea la finante inregistra contractele si tot la 3 luni plateam impozitul si anul trecut m-au ogligat sa platesc si asigurarea de sanatate (cred ca se numeste CASS) chiar daca nu beneficiez. Acum nu vor sa ii mai registreze contractele la finante iar chiriasi au nevoie de contracte inregistrate pentru ca la primarie le cere contractul inregistrat. Ce trebuie sa fac sa fiu in regula si sa pot elibera chiriasilor contractul si actele necesare de care au nevoie pt deschidere punct de lucru etc.....????La finante nu dau mari explicatii si cum nu suntem experti nu stim ce trebuie facut.Va multumesc
Răspuns la discuția Impozit pe venit din chirii
Deci se poate face doar online???Fiind pentru prima data si ne fiind experta nu as vrea sa gresec,exista o alta solutie???Vazind ca am platit tot pentru anul trecut mai trebuie sa fac ceva???In cazul in care un chirias dupa citeva luni imi pleaca si reziliez contractul iar eu am declarat exact suma venitului pe un an se pot face modificari ????va multumesc
Buna ziua.Sunt cetatean cu dubla cetatenie si am 2 apartamente care incepind cu luna aprilie vor fi inchiriate ca spatii comerciale.Azi inputernicita mea a fost la finante sa inregistreze contractul de inchiriere cum faceam si anii trecuti inclusiv anul 2017 si iau spus ca nu mai trebuie inregistrat si ca cit de curind va putea complecta online o declaratie fiscala unica.Imi spuneti va rog frumos ce trebuie sa fac cu contractele de inchiriere ca la finante nu vor sa le mai inregistreze.????Imi spunti va rog cum si in ce mod declar venitul pe chirii???Fiind cetatean cu dubla cetatenie si nelocuind in Romania trebuie sa platesc si pentru asigurare sanatate(cred ca se numeste CASS)?????Anul trecut am avut doar vreo 6 luni inchiriat un apartament,contractul a fost inregistrat si tot la 3 luni am platit impozitul la finante si am platit si pentru asigurare sanatate chiar dac nu beneficiez.Mai trebuie sa fac ceva sa fiu in regule cu anul 2017????Va multumesc
Răspuns la discuția Impozit/taxe pe clădiri
Va multumesc mult
Va multumes ffff mult.....
Iar daca depun raport de evaluare actualizat platesc mai mult sau mai putin impozit???Problema mea este ca daca platesc mai mult impozit si nu o sa am chiriasi pe anul 2018 eu arunc niste bani...Se poate modifica raportul la sfirsit de an in caz ca nu am inchiriat nici un spatiu???
Am o casa in Resita (CS) compusa din subsol care e amenajat ca apartament locuit,parterul e amenajat pt spatiu comercial(birouri sau alte activitati) si etaj amenajat tot pt birouri sau alte activitati comerciale dar din pacate nu sunt tot timpul inchiriate.As dori sa stiu cum si ce soluti ar fi sa nu platesc impozit mare vazind ca nu stiu daca o sa gasesc anul asta chiriasi si eu din cite am inteles trebuie sa depun cererea si sa fac evaluarea la clădire pina pe 30 martie .va multumesc foarte mult
Răspuns la discuția Informatii impozit
Va multumesc fffffff mult
Răspuns la discuția Informatii impozit
Deci nu trebuie sa aleg tara in care doresc sa platesc taxele/ impozitele?????Trebuie sa declar in Romania ca am un apartament de proprietate in Italia?????Va multumesc fffff mult