avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit din chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit din chirii

Buna ziua.Sunt cetatean cu dubla cetatenie si am 2 apartamente care incepind cu luna aprilie vor fi inchiriate ca spatii comerciale.Azi inputernicita mea a fost la finante sa inregistreze contractul de inchiriere cum faceam si anii trecuti inclusiv anul 2017 si iau spus ca nu mai trebuie inregistrat si ca cit de curind va putea complecta online o declaratie fiscala unica.Imi spuneti va rog frumos ce trebuie sa fac cu contractele de inchiriere ca la finante nu vor sa le mai inregistreze.????Imi spunti va rog cum si in ce mod declar venitul pe chirii???Fiind cetatean cu dubla cetatenie si nelocuind in Romania trebuie sa platesc si pentru asigurare sanatate(cred ca se numeste CASS)?????Anul trecut am avut doar vreo 6 luni inchiriat un apartament,contractul a fost inregistrat si tot la 3 luni am platit impozitul la finante si am platit si pentru asigurare sanatate chiar dac nu beneficiez.Mai trebuie sa fac ceva sa fiu in regule cu anul 2017????Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Spat , utilizator 17:59, 20 Martie 2018
Da. Este vorba de acea declaratie unica despre care se discuta in aceste zile si care dupa ce va aparea publicata in monitorul oficial, se va folosi si despre asta vi sa si spus ca o veti putea depune online. Ea va cuprinde declararea venitului si pe langa plata impozitului pe venit va genera automat si obligatia de plata contributiilor sociale daca va fi cazul.
Deci se poate face doar online???Fiind pentru prima data si ne fiind experta nu as vrea sa gresec,exista o alta solutie???Vazind ca am platit tot pentru anul trecut mai trebuie sa fac ceva???In cazul in care un chirias dupa citeva luni imi pleaca si reziliez contractul iar eu am declarat exact suma venitului pe un an se pot face modificari ????va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare venituri din inchirieri Spat Spat Buna ziua.Sunt cetatean cu dubla cetatenie romana si italiana.Am 2 apartamente in Romania pe care le inchiriez pentru birouri sau alte activitati ... (vezi toată discuția)
Informatii impozit Spat Spat Sunt cetatean cu dubla cetatenie,pina la sfirsitul anului 2017 pentru veniturile obtinute in Italia am platit taxe/impozite in Italia iar pentru veniturile ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala Spat Spat Acunt sunt cetatean cu dubla cetatenie si in Romania am inchiriate 2 apartamente si platesc impozil anual dar la fisc ma obliga sa platesc si asigurarea de ... (vezi toată discuția)