avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate AGdamian

Activitate AGdamian

Am notat mai sus detaliile legate de cererea depusa si hotararea judecatoreasca. Multumesc

trandafir2 a scris:

Nu. Incercati sa va exprimati aici in scris sau asteptati poate se ofera altcineva sa va citeasca actele pe care doriti sa le trimiteti.

Răspuns la discuția Contract vanzare-cumparare
Va multumesc !!

raluk0207 a scris:

Moștenire nu aveti cum sa faceti, pentru că moștenirea presupune un deces, iar cel de la care primiți e in viata.
Dacă frații socrului dvs nu au nici un fel de pretentii la succesiune, pot da declarații de renunțare.
Ulterior, socrul, ca unic moștenitor va poate face o donație.

Buna seara ,

Am o mica problema legat de un loc de casa pe care socrii vor sa ni.l dea , insa in aprox 2 luni au o prog la notar pt succesiunea de pe numele bunicului. Vrem sa stim cum ar fi mai bine sa facem actul prin care ei vor sa ne dea acel loc de casa astfel incat sa fim siguri ca nimeni nu va avea pretentii mai tarziu. Socrul meu , pt ca din partea lui vom avea acel loc , mai are 2 frati , care spun ca nu au nimic impotriva , ca nu vor nici un ban ,dar mi.e teama ca dupa ce vom incepe sa ridicam casa sa aiba pretentii la ceva . As vrea sa fim linistiti,si vrem sa stim daca e mai bn sa facem contract vanzare- cumparare , donatie sau mostenire ?

Va multumesc anticipat!
Buna seara ,
O sa va notez mai jos exact ceea ce a scris mama in contestatia depusa si hotararea tribunalului.
Contestatia pe care mama a depus.o la tribunal de fapt a dat in judecata Comisia de Evaluare a persoanelor cu handicap a consiliului judetean Ialomita,pe motiv ca i.a fost suspendata incadrarea in gradul de handicap , simtindu.se neindreptatita deoarece sufera de neoplasm mamar bilateral cu masectomie bilaterala , pe langa asta suferi d si de alte boli care o impiedicau de multe ori sa faca si treburile casnice ,fiind nevoita de multe ori sa solicite si ajutorul vecinilor . De asemenea a mentionat ca medicul care i.a dat decizia de pensionare nu i.a zis ca poate sa mearga la o alta institutie abilitata pentru a.i analiza dosarul, si i.au spus doar citez " puteti sa ne dati si in judecata , pt ca oricum nu veti rezolva nimic ", lucru care s.a si intamplat , si ca incadrarea din nou in grad de handicap se poate face doar cand va fi in stadiul final al bolii ,cand evident nu o sa ii mai foloseasca la nimic.

Iar in hotararea judecatoreasca spune ca se admite cererea mamei si ca anuleaza certificatul de incadrare in gradul de handicap emis de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap,ca dispune reevaluarea reclamantei cu drept la recurs in termen de 15 zile de la comunicare, dar nu au facut recurs.
Dupa toate astea mama a facut lt dosar , a mers cu el la dna doctor , a zis ca evaluarea se face pe vechiul dosar , ca isi va primi pensia inclusiv pe lunile din urma si am asteptat..mult si bine. Cand a mers din nou la dna dr , a zis ca nu vrea sa ii dea nici o pensie.

Va multumesc pt info !

Demos a scris:

Stimata utilizatoar @AGdamian
Pt a putea transmite documente spre analiza spetei dvs, mai jos, informatii si procedura de transmitere.

1) Cateva site-uri oferind un spatiu gratuit de stocaj de documente :
-Google Drive – nr. 1 in stocarea pozelor. Oferă spațiu nelimitat dacă alegeți ca acestea să fie comprimate. Are aplicație dedicată pentru smartphone-uri.
-Dropbox – 2GB spațiu pentru stocare, suport MS Office 365. Are aplicație dedicată pentru smartphone-uri.
-MEGA – 50 GB spațiu pentru stocare.
-pCloud – 20GB spațiu pentru stocare cu posibilitate de extindere prin recomandări.
-Cloud Hosting - oferă 10GB.
-Yandex.Disk – 10GB spațiu pentru stocare Are și aplicație pentru diverse platforme mobile.
-hubiC – 25 GB gratuit. Există și aplicație dedicată pentru Windows și Linux.
-OneDrive (SkyDrive) de Microsoft. 5 GB spațiu pentru stocare.

2) Procedura de transmitere ANONIMA de documente ANONIME (initiativa de a iesi din anonimat va apatine si este recomandata numai atunci cand cautati pe site un avocat, un consilier, etc…).
a) Se creeaza un cont anonim pe unul din site-urile de mai sus ;
b) Se scaneaza sau fotografiaza documentele anonime (deci se oculteaza datele personale din documentele respective) ;
c) Se incarca scan-urile si/sau fotografiile documentelor pe site-ul respectiv ;
d) Se copiaza link-ul spre site-ul si documentele in cauza :
e) Se posteaza pe site-ul avocat.ro pe speta deschisa de dvs link-ul de mai sus.

Postarea documentelor pe site va permite o implicare a utilizatorilor site-ului in speta dvs in cunostinta de cauza.

As putea sa va atasez pe o adresa email hotararea judecatoreasca si contestatia depusa ? Am incercat sa le atasez aici dar nu reusesc.

trandafir2 a scris:

Ar fi util sa stim clar si ce anume s-a cerut prin contestatia respectiva. Mai precis ce s-a solocitat si ce a admis instanta?

Răspuns la discuția Executare silita
Va multumesc !!

trandafir2 a scris:

Poprirea instituita nu poate fi ridicata decat in doua (sau trei) modalitati, fie achitati datoria, fie creditorul poate solicita ridicarea popririi dupa o intelegere cu dvs.
Sau, daca exista motive si daca mai sunteti in termen, printr-o contestatie la executare (cu mici sanse).

Buna ziua,

Sentinta a fost legalizata si chiar a facut si un dosar nou pt ca asa s.a specificat in sentinta , pt a aduce noi dovezi , actualizate,, sa mearga cu ele din nou la acea doctorita pt a le trimite mai departe la o alta comisie , pt a nu fi evaluate tot de dansa. In schimb , aceasta a refuzat sa le primeasca , sustinand ca evaluarea se face pe dosarul vechi si i.a refuzat din nou dreptul la pensie.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Daca acea sentinta a fost comunicata si nu s-a exercitat nicio cale de atac atunci legalizati-l la grefa instantei care a pronuntat-o si apelati la un executor judecatoresc
Puteti sa-i faceti acelei doctorite si o plangere la colegiul Medicilor, asa ca sa mearga macar sa dea cu subsemnatul.
Eventual solicitati ajutorul unui avocat care, poate, din omenie, va sprijina cu legalizarea sentintei.

Buna seara !
As dori sa stiu cum se procedeaza pt a se ridica o poprire . Mama are un credit cu care a ramas in urma cu cateva luni deoarece venitul ei s.a redus. Are o.pensie de boala si avea si o pensie handicap care intre timp i a fost retrasa. Am anuntat la Garanti dar nu i.a interesat , desia platit o asigurare . Am vrut chiar sa prelungim contractul ca sa scada rata pt ca nu mai putea plati aceeasi suma lunar . Dupa cateva luni a inceput sa plateasca atat cat putea lunar , aprox jum din suma , si am inceput sa primim instiintari ca vom fi executati silit , lucru care s.a si intamplat f repede ,au pus poprire si pe pensia pe care o mai are si pe salariul fratelui meu care figura ca si coplatitor. Am discutat cu firma care a preluat aceasta situatie , am solicitato plata esalonata si ne au pus sa facem o cerere pe care au trimis.o la Garanti si asteptam un raspuns. Dar nu stiu daca vom rezolva ceva . Spuneti.mi va rog cum e mai bn sa procedam.
Buna seara !
Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv si poate ma puteti ajuta. Mama mea este pensionata pe caz de boala si in urma cu 2 ani i s.a acordat si o pensie revizuibila de handicap deoarece i s.au extirpat ambii sani , avand cancer . In luna ianuarie a acestui an , cand a mers din nou la comisie , medicul care a evaluat dosarul a considerat ca este apta de munca si poate credea ca o sa ii creasca la loc sanii , mai ales ca abia se mai misca , avand si alte probleme de sanatate , si i.a retras acea pensie. I s.a spus ca poate depune contestatie dar nu i s.a spus unde dar i s.a zis ca oricum nu va avea castig de cauza. La fel ca si acum am intrebat pe acest site ce pot sa fac si am mers la tribunal, am depus contestatie , i am dat si in judecata si ce credeti ? Am castigat procesul in luna iunie , s.a hotarat ca o sa i se redea pensia de handicap , s.a dus din nou la acea comisie si i s.a spus ca se va respecta hotararea judecatoreasca si sa astepte acsa sa vina pensia..care n a mai venit . Luna trecuta s.a dus mama din nou la directia persoanelor cu handicap , la acea comisie , iar doctora a zis ca nu i va da nici o pensie pt ca nu vrea . Nu stim ce sa facem, cum sa facem..ne puteti ajuta cu un sfat ? Am fost si la Bucuresti si am aflat ca de. 2 ani nu mai e nici acolo comisia unde se evaluau astfel de cazuri , dar ne au sfatuit sa facem alt dosar si sa mergem tot la cei care ne au tot refuzat pana acum acest drept pt o reevaluare. Insa ma indoiesc ca ii vor reda pensia. Cum e posibil sa te opui deciziei judecatoresti? Ce e de facut?