avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare

Buna seara ,

Am o mica problema legat de un loc de casa pe care socrii vor sa ni.l dea , insa in aprox 2 luni au o prog la notar pt succesiunea de pe numele bunicului. Vrem sa stim cum ar fi mai bine sa facem actul prin care ei vor sa ne dea acel loc de casa astfel incat sa fim siguri ca nimeni nu va avea pretentii mai tarziu. Socrul meu , pt ca din partea lui vom avea acel loc , mai are 2 frati , care spun ca nu au nimic impotriva , ca nu vor nici un ban ,dar mi.e teama ca dupa ce vom incepe sa ridicam casa sa aiba pretentii la ceva . As vrea sa fim linistiti,si vrem sa stim daca e mai bn sa facem contract vanzare- cumparare , donatie sau mostenire ?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AGdamian , utilizator 05:55, 28 Noiembrie 2018
Moștenire nu aveti cum sa faceti, pentru că moștenirea presupune un deces, iar cel de la care primiți e in viata.
Dacă frații socrului dvs nu au nici un fel de pretentii la succesiune, pot da declarații de renunțare.
Ulterior, socrul, ca unic moștenitor va poate face o donație.
Va multumesc !!

raluk0207 a scris:

Moștenire nu aveti cum sa faceti, pentru că moștenirea presupune un deces, iar cel de la care primiți e in viata.
Dacă frații socrului dvs nu au nici un fel de pretentii la succesiune, pot da declarații de renunțare.
Ulterior, socrul, ca unic moștenitor va poate face o donație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie, mostenire iolandagus iolandagus buna ziua, am si eu o situatie mai speciala. in urma cu 4 ani de zile am descoperit ca bunica mea din partea paterna are probleme psihiatrice+ neurologice iar ... (vezi toată discuția)
Proprietate casa florin_stefanache florin_stefanache Parintii mei au o casa care au cumparat-o dupa ca s-au casastorit mai exact la aprox. 3 ani dupa ce m-am nascut (1980). Banii pentru cumpararea casei i-au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - acte pe teren Mihaiwsm Mihaiwsm Buna ziua. As dori sa ma ajutati si pe mn cu o problema. Bunicii soției mele ne.au dat un mic teren . De fapt ne.au dat partea ce i se cuvinea lu soacra mea. ... (vezi toată discuția)