Buna ziua,
pe o strada cu sens unic, unde exista loc de 1 banda = 1 masina sa circule si 1 masina sa fie parcata la bordura, pe ce parte a sensului de mers trebuie realizata parcarea autovehiculelor? Pe dreapta la trotuar sau pe stanga la trotuar? Va rog sa ma ajutati cu acest raspuns si cu suportul legal al acestuia, in cazul in care este reglementat.
Mentionez, ca de la Primarie / departamentul de amenajare a drumului am primit confirmarea ca NU exista locuri de parcare infiintate sau aprobate pe acea strada, de aceea momentan nu intra in atributiile lor.
Insa partea pe care sa se parcheze este un subiect de neintelegeri intre vecini, si genereaza chiar blocaje (exemplu: un vecin parcheaza pe stanga altul pe dreapta aproape in paralele si astfel nu se mai poate trece).
Va multumesc, o zi frumoasa :)
Buna dimineata,
am urmatorul caz, unde as ruga specialistii sa ma indrume:
Detin un teren intravilan, la Bran, langa sosea (am dorit sa il incadrez in poza, pentru a se cunoaste datele problemei si ca nu se afla pe vreun deal undeva).
Pe teren se gaseste un stalp de curent, NU este din acela de metal urias de inalta tensiune, ci mediu, din beton, de curent "casnic" sa ii spunem, care sustine alimentarea directa a utilizatorilor finali. Acesta are si un soclu de beton de aprox. 2m x 2m.
Stalpul se afla pe teren de cand probabil exista curent in Bran, adica de cel putin 60-70 de ani zic eu.
Ce demers trebuie sa intreprind pentru a primi despagubite si/sau respectiv chirie lunara pentru acest stalp de la Electrica? Stiu ca exista legi si de asemenea precedente pentru aceste cazuri, din aceasta cauza intreb.
De mutat, dupa parerea mea nu poate fi vorba, deoarece cum spuneam la inceput, terenul este la soseaua asfaltata de-a lungul, iar in partea opusa a acestuia, tot de-a lungul, se afla apa, raul.
Va multumesc pentru ajutor.
Buna ziua,
detin ca persoana fizica un autoturism pe care o firma cu obiect de activitate rent-a-car doreste sa o inchirieze pe perioada determinata contra unei sume lunare. Acestia mi-au propus un contract de comodat, in care pot trece si suma si scadenta lunara, etc.
V-as ruga sa ma sfatuiti care este varianta optima si de ce, anume, sa inchei un c.de inchiriere sau un c.de comodat? Care este "mai valabil" in instanta in cazul neplatii din partea lpr a sumei lunare?
De asemenea, daca aveti idee, unde as putea gasi va rog un model cat mai complet pentru un contract, astfel ca sa introduc niste clauze ce asigura nu numai plata lunara, ci si remedierea defectiunilor / pagubelor aduse autovehiculului in perioada contractuala.
Va multumesc, un sfarsit de saptamana frumos tuturor :)
Buna ziua,
va multumesc pentru raspunsul rapid.
Am uitat sa mentionez ca au trecut 2 ani si 8 luni de atunci, ma gandesc ca termenul a expirat pentru ca renuntatorul sa revoce renuntarea?
Multumesc.
Buna ziua,
ma puteti va rog ajuta cu un raspuns in urmatoarea situatie: in urma decesului mamei, s-a dezbatut succesiunea. Sotul supravietuitor si cei 2 copii ai cuplului. Sotul a facut declaratie de renuntare la drepturile ce le-ar fi avut ca si sot supravietuitor. Testamentul ii prevedea numai pe cei 2 copii. Astfel, succesiunea s-a efectuat conform testamentului + declaratiei de renuntare, catre cei 2 copii. Acum, sotul supravietuitor doreste sa atace testamentul. Are vreun drept? Are vreo sansa de castig?
Multumesc, o zi frumoasa.