avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament și declarație de renunțare la moștenire. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament și declarație de renunțare la moștenire. Mai poate fi atacat testamentul după dezbaterea succesiunii?

Buna ziua,

ma puteti va rog ajuta cu un raspuns in urmatoarea situatie: in urma decesului mamei, s-a dezbatut succesiunea. Sotul supravietuitor si cei 2 copii ai cuplului. Sotul a facut declaratie de renuntare la drepturile ce le-ar fi avut ca si sot supravietuitor. Testamentul ii prevedea numai pe cei 2 copii. Astfel, succesiunea s-a efectuat conform testamentului + declaratiei de renuntare, catre cei 2 copii. Acum, sotul supravietuitor doreste sa atace testamentul. Are vreun drept? Are vreo sansa de castig?
Multumesc, o zi frumoasa.
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mariustony , utilizator 10:11, 25 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
va multumesc pentru raspunsul rapid.
Am uitat sa mentionez ca au trecut 2 ani si 8 luni de atunci, ma gandesc ca termenul a expirat pentru ca renuntatorul sa revoce renuntarea?
Multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil mostenit ethel ethel Buna ziua, Un cuplu casatorit are un imobil si patru copii. Dupa moartea sotului se dezbate succesiunea, fiecare mostenitor- cei patru copii si sotia ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Testament! dupa decesul unuia din soti nu s-a facut succesiunea ... 1966 1966 Buna ziua! Dupa decesul unuia din soti nu s-a facut succesiunea iar sotul supravietuitor doreste sa faca testament unuia din cei doi copii, care il ingrijeste ... (vezi toată discuția)