avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil mostenit

Buna ziua,

Un cuplu casatorit are un imobil si patru copii. Dupa moartea sotului se dezbate succesiunea, fiecare mostenitor- cei patru copii si sotia supravietuitoare, alegandu-se cu o cota parte din imobil. Cuplul a mai avut in posesie un teren. Succesiunea terenului nu a fost dezbatuta, acesta fiind pe numele cuplului in continuare.

Unul dintre cei patru mostenitori o convige pe sotia supravietuitoare/mama sa redacteze un testament in favoarea sa, cei trei frati sa fie exclusi din mostenire. S-a redactat testamentul. Dupa moartea mamei, conform testamentului, un singur frate devine mostenitorul intregului imobil.

Dupa moartea sotului s-a dezbatut succesiunea, fiecare mostenitor avand cota parte din imobil, la dezbaterea succesiunii dupa moartea mamei, mostenitorul in favoarea caruia a fost redactat testamentul, are dreptul sa mosteneasca tot imobilul in conditiile in care mama a avut doar o cota parte din imobil dupa moartea sotului. Mostenitorul nu trebuia sa mosteneasca doar partea mamei?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ethel , utilizator 14:13, 12 Mai 2016
Cineva poate lasa mostenire doar ceea ce are.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ethel ethel Buna ziua, Dupa decesul bunicului meu patern s-a dezbatut succesiunea intre cei patru copii ai acestuia si sotia supravietuitoare, fiecare mostenitor avand ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune coddani coddani as avea nevoie de o informatie in problema mea. suntem 4 frati (toti suntem majori), iar in primavara anului 2009 mama noastra a decedat; la 3 luni dupa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dumitrugj dumitrugj buna dimineata! am si eu o problema daca ma poate lamuri cineva.....tatal meu a decedat in urma cu 22 de ani .nu am dezbatut succesiunea atunci dar in urma cu ... (vezi toată discuția)