avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Activitate Dragomir I.

Activitate Dragomir I.

Este interzis să iei pisica în autocar?
Chiar reprezintă un risc pentru șoferii de autocare, adică în urma unui control să primească amendă din această cauză?
Menționez, faptul că pisica mea era în geantă specială.
În cazul în care s-a înaintat către instanță o cerere de divorț și deja au trecut 2 termene, dar reclamantul a murit după al doilea termen ce se poate face?
Se mai poate continua cu divorțul și partajul așa cum a cerut reclamantul, sau se anulează tot?
Adică, este legal ca un administrator al unei societăți să fie executat silit dacă acesta a semnat un Bilet de Ordin în numele societății, ce a fost folosit pentru societate.
Mai mult, administratorul nu mai lucrează în cadrul societății din 2013, iar banca a fost înștiințată de faptul că administratorul societății a fost schimbat.
Răspuns la discuția Contencios administrativ
Mulțumesc frumos!
Răspuns la discuția Contencios administrativ
Bună ziua,

Eu mă aflu în situația următoare:

ART. 114 OUG 195/2002
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;

#M19
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal;

Este posibil să-mi obțin permisul de conducere dacă a trecut un an de la pronunțarea hotărârii definitive?

(Mi s-a interzis dreptul de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice pe durata termenului de încercare de 4 ani.)

Mulțumesc!