avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate biancca

Activitate biancca

Discuție Dubla executare
Am urmatoarea situatie. Executare silita inceputa in 2016 dar intrerupta dupa cateva luni din cauza intrarii in concediu cestere copil, intre timp respectiv in ianuarie 2018 am primit notificare cesiunii de creanta catre o alta firma de recuperare, iar acum am primit din nou instiintare de poprire de la executirul vechi si firma de recup . Ce pot face in aceasta situatie. O sa ma execute ambele firme de recup pt aceeasi suma? Pe executor cine trebuia sa l anunte despre cesiunea creantei? Multumesc
Răspuns la discuția Perimare
Daca executarea silita este suspendata la cererea creditorului, atunci ea poatr fi reluata oricand? Nu exists un termen totusi?
Răspuns la discuția Perimare
@trandafir2 .Buna ziua. Va rog sa ma ajutati dv cu un raspuns. Mulțumesc.
Discuție Perimare
Buna ziua. O executare silita inceputa in 2012 , care a incetat din cauza insolvabilitatii, mai poate fi reluata acum sau este perimata? Recent am inceput ss primesc nitificari. Se poate cere constatarea perimarii in instanta?
Ce inseamna diligente in dosarul de executare?

Company Advising a scris:

Nu. Nu este recunoastere a datoriei. Totusi, exista si posibilitatea ca ei sa continue executarea silita inceputa. Depinde daca executorul si creditorul au mai facut diligente in dosarul de executare.

Din moment ce au cesionat creanta cred ca vor merge mai departe spre executare silita . Daca le raspund sa le zic doar ca nu am datorii la dansii sau sa invoc si faptul ca a intervenit presxriptia? Multumesc pt sfaturi
In ultima notificare primita prin care ma informeaza ca au cesionat creanta este specificat printre alteleca: am dreptul de a transmite catre kruk o contestatie a existentei deb itului in termen de 30 de zile de la primirea notificarii. Acum ce ar trebui sa fac: sa le mai trimit ceva sau nu?!!!
Este vorba de un credit din 2007 la care am achitat ratele pana in 2010. In 2012 am primit acte de exec sil, dar nu s-a intamplat nimic. In 2014 au cesionat creditul catre Secapital. Acestia m au notifi at in dec 2016 si in 2017 de mai multe ori. Eu le-am raspuns pe emai ca dreptul de a cere executatea silita este prescris. . In dec 1017 au cesionat creditul in favoarea InvestCapital. M-ati intrebat de ce ke -am raspuns: pt ca speram sa nu inceapa nicio executare silita

gi-jane2 a scris:

Nu vreti sa dati intai ceva detalii despre situatie ? Asta ca sa va lamurim..
Ce datorati, cui, cine v-a notificat, in ce fel.. etc, ce i-ati raspuns..
Chiar, de ce ati rapsuns, credeti ca nu stiau ?
Nu veti avea probleme ca le-ati raspuns, doar ca le dati apa la moara si or sa va si raspunda..

Acum sunt mai nelamurita. Adica daca le-am spus ca a intervenit prescriptia inseamna ca am recunoscut creanta?!!!!
Buna ziua. Transmiterea unor adrese pe email catre recupetatori de debite prin care am specificat ca dreptul de a solicita executarea silita este prescris, poate fi consederata recunoastere a datoriei si implicit sa intrerupa prescriptia. Va rog sa ma lamuriti.