avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate Andreicatalinionut

Activitate Andreicatalinionut

Ce pedeapsa pot lua pentru două înțepături de țepușă care nu iau pus în pericol viața și au necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale,iar el mi-a lovit cu un par peste mana rămânând cu probleme la ultimele două degete cel mic venind peste celălalt neputând folosi in totalitate mana dreapta si am necesitat 30 de zile de îngrijiri medicale
Fiul meu pe fondul injuriile aduse de un vecin, a ajuns la limita, nu a mai suportat umilințele si a acceptat invitația acestuia de ași masura forțele. In ziua de Sf Ion fiul se afla in grădina pentru a da fan la vite iar vecinul a dat cu pietre spre el dar au lovit gardul. Acesta a inceput sa il înjure pe fiul meu ca in nenumăratele zile iar acesta a plecat spre capătul grădinii cu caligula de paie in mana, ajuns acolo vecinul nu a mai stat la discutii cu el si la lovit cu parul peste mana desi vizată era zona capului, acesta fiind lovit la mana a încercat sa se apere dar nu avea cum sa scape de el asa ca la împuns de doua ori o data in burta si o data sub țâța stanga văzând aceste soțul meu si nora au plecat spre ei soțul pentru al salva la lovit peste antebrat cu coada de la topor, dar si lui ia aplicat o lovitura de cap in tâmplă stanga si toporul ia cazut pe arãturã nemaifolosindul. Ajuns la spital dupa doua ore de la incident medicii iau mărit rana de sus pentru al putea curata dar acest lucru nu l-au spus medicului legist care a susținut că rana este facuta cu cutitul si ia acordat 35-40 de zile de îngrijiri care nu i au pus în pericol viata. Fiul meu are de la legist 4 zile de îngrijiri, dar dupa prima audiere i a venit rău si l-au transportat la spital unde in urma radiografie a prezentat 3 fracturi la mana dreapta, ia fost bagată mana in gips si iau dat inca 30 de zile de îngrijiri. Dupa aceste zile ia fost extras gips dar degetul mic se aduce peste urmatoarele ne mai prezentând nodul de legatura cu mana si procurorul nu vrea sa ii acorde o contra expertiza desi starea sa de sanatate este precară. Se poate numi aceasta tentativa de omor daca si fiul meu are 35 de zile de ingrijiri si acesta sa autoaparat nu a avut intenția de al omorâ, iar soțul a mers pentru al salva.
Soțul pe fondul injuriilor aduse de un vecin zi de zi într-o zi după ce acesta a aruncat cu pietre spre gradina noastră soțul a ajuns la limita și a dat curs invitației acestuia de a se bate au plecat amândoi spre capătul grădinilor și sau bătut vecinul avea un par și soțul un cârlig de scos paie.Ajuns acolo soțul a vrut să discute cu acesta dar el a ridicat parul și a vrut sa ii de-a în cap dar soțul a pus mana și la lovit peste mana și ia cauzat 3 fracturi pentru care a primit 35 de zile de îngrijiri medicale.Sotul la inpuns de doua ori in burta pentru a ieși de sub el iar socrul vazandusi fiul sub el ia dat cu coada toporului peste mana pentru al salva,după acesta ia dat cu capul in arcada socrului necesitând 5 zile de îngrijire medicală.Vecinul a prezentat doua împunsături in burta lateral si o usoara lovire a antebratului si a necesitat 35 40 de zile de îngrijiri care nu iau pus in pericol viata.Socrul este arestat la domiciliu dar soțul este in arestul preventiv de o luna și ceva.Sotul fiind în autoaparare și el și fiind o bătaie parte în parte se mai poate numi această faptă tentativa de omor ?
Soțul în legitimă apărare a pus mana sa nu îl lovească în cap și la lovit acesta având mana in gips,dar persoana vătămată nici după 3 săptămâni nu a predat parul cu care ia lovit pe amândoi deși ei le-au predat de la începutul anchetei
Sunt încadrați la tentativa de omor,insa avocații se chinuie sa schimbe încadrarea.Se poate schimba încadrarea cumva?
Soțul meu sa batul cu un vecin după ce acesta îl provocase in nenumărate rânduri și îl chemase sa se bata.In ziua respectiva soțul datea mâncare la vite și a plecat cu cârligul de tras fan și la împuns pe respectivul de doua ori in abdomen,iar socrul ca să îl scape la lovit pe vecin cu coada toporului peste mână.Si acesta ia lovit pe amândoi dar nu au fost luate aceste rani in considerare.Ce pedeapsa pot lua la 35_40 de zile de îngrijiri medicale care nu i.au pus în pericol viața.Acestia nu au mai avut antecedente