avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate andreea_in

Activitate andreea_in

Buna ziua. Va cerem sfatul in legatura cu o actiune in instanta pe care institutia noastra o va introduce - pentru recunoasterea dreptului de administrare a terenului aferent cladirii. Directia noastra a ”administrat” bunurile pana in prezent, dar nu pot fi inscrise in cartea funciara pentru ca nu avem un act de ”recunoastere al administrarii”. Ministerul cere dovada de inscriere in Cartea funciara a tuturor bunurilor, si avem doar pentru o parte din teren.
In actiune putem sa invocam Legea 213/1998 - anexa 1 ”LISTA
cuprinzand unele bunuri care alcatuiesc domeniul public al statului: - terenurile si cladirile in care isi desfasoara activitatea: ministerele si institutiile publice subordonate acestora”... si cam atat.
Orice sfat e bine-venit. Multumesc.
Răspuns la discuția Comunciare hotarari definitive
Deci arhiva judecatoriei imi elibereaza copii ale celor 3 hotarari, si pe a CA si pe a ICCJ... si le legalizeaza pe toate?

Imi cer scuze daca intreb ca la gradinita, dar nu e ceva la care sa ma pricep:(( si nu vreau sa zica grefierii ca sunt chiar picata din luna
Răspuns la discuția Comunciare hotarari definitive
Multumesc pt raspuns.

Decizia ICCJ este din decembrie 2014. In mod sigur dosarul e intors la prima instanta.

Dar de la judecatorie am hotararea definitiva cu notarea " modificata prin Decizia CA si ramasa definitiva prin Decizia ICCJ" , nimic nu specifica faptul ca modificarile nu se refera la suma partii civile. Cred ca asta e motivul pt care executorul vrea sa vada si detaliile deciziilor instantelor superioare

Trebuie sa ma adresez, cred, Curtii de Apel sa imi emita copia legalizata a deciziei ei, care modifica hotararea primei instante...

Si, ICCJ, sa am decizia lor legalizata, in urma careia hotararea mea ramane definitiva.

Nelamurirea mea era in legatura cu faptul ca, dosarul fiind la Judecatorie, eu ma adresez CA si ICCJ pentru copii ale Deciziilor... Dar evidentele lor, presupun, ca permit emiterea de copii legalizate din actele anului 2014.
Buna ziua.
Am fost parte civila intr-un dosar penal care a trecut pe la judecatorie... pana la ICCJ. In ceea ce priveste cererea mea, au ramas valabile prevederile hotararii primei instante, recursul fusese in legatura cu pedeapsa aplicata.
Problema mea a aparut cand am fost pentru punerea in executare. Executorul imi primeste cererea doar daca am si hotararile Curtii de Apel si a ICCJ, eu avand hotararea primei instante cu mentiunea definitiva.
Imi puteti spune cum sa procedez: ma adresez Curtii de Apel si ICCJ cu cerere+taxe timbru pentru cate o copie a hotararilor date de fiecare? Dosarul nu se intoarce de la ICCJ la prima instanta?
Multumesc.
Buna ziua. Lucrez intr-o institutie publica si in 2010 am avut redus salariul cu 25%. Acum, in 2015, cativa colegi au introdus actiune pentru recuperarea diferentelor. Este prescrisa actiunea? A trecut mai mult de 3 ani din 2010, la momentul acela era in vigoare Decretul din 1958.
Răspuns la discuția Declarare faliment firma inactiva
Cred ca ii vom lasa vrand-nevrand. Nu stiu cat vor recupera din penalitati, firma neavand multe bunuri.

Sotul meu nu ar fi vrut sa radieze firma, candva sa reia activitatea, dar .. asta e.

Inca o intrebare : ar fi vreo sansa ca instanta sa considere penalitatile mari (1% pe zi intarziere), comparativ cu procentul impus de lege?

Multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Declarare faliment firma inactiva
Multumesc pentru raspuns.

Da, este vorba despre un SRL fara activitate in ultimii 2 ani, deci fara venituri.

Pe chitanta eliberata de reprezentantul firmei scrie ca suma reprezinta contravaloarea facturilor nr. ...1, ...2, ...3
Răspuns la discuția Declarare faliment firma inactiva
Citez din contract:
"Administratorul beneficiarului raspunde solidar, cu bunurile personale, in cazul neplatii la scadenta a contravalorii facturilor emise pentru bunurile livrate"

Răspuns la discuția Declarare faliment firma inactiva
Buna ziua. Din pacate revin.

Facturile au fost achitate - suma initiala, dupa ce s-a discutat cu reprezentatul furnizorului
Dar se pare ca ei vor mai mult, astfel ca au introdus actiune in instanta pt toata suma, in actiune nici nu mentioneaza ca s-au platit facturile.

Apar cateva intrebari:
1. Din cauza prevederii in contractul de furnizare "administratorul raspunde solidar cu bunurile personale in cazul neplatii la scadenta a facturilor" se poate ajunge la aceasta?
Deasemenea in contract s-au acceptat penalitati de 1% pe zi de intarziere. Poate fi acceptat si acest calcul de catre instanta?
2. In momentul introducerii cererii facturile sunt achitate, doar penalitatile nu. Instanta nu ar putea "vedea" buna credinta a administratorului care a platit chiar daca firma nu mai activeaza, vis-a-vis de reaua credinta a furnizorului care a calculat 3 ani de penalitati fara nicio instiintare?
3. Falimentul SRL e o solutie?
Sau poate ca mai e vreo posibilitate...

Nu e culpa administratorului, in cei 3 ani inainte de 2012 firma a mers pe pierdere si apoi nu au mai "bagat" banii in firma abandonand orice speranta.

Multumesc anticipat.
Am o sentinta penala de pus in executare, eu fiind parte civila ce isi recupereaza pagubele. Credeam ca acea copie a sentintei pe care am luat-o de la tribunal e completa. Dna de la biroul executorului m-a trimis si dupa decizia ICCJ - sentinta in prima instanta a fost modificata la ICCJ in sensul de a scadea 1 an din perioada de inchisoare a vinovatului.
E necesara daca nu a afectat ceea ce ma priveste?