avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate kyrradan

Activitate kyrradan

merci pentru raspuns, dar nu inteleg ce acte ii trebuie.
nu este de ajuns certificatul de nastere?
mai este in termen sa revendice imobilul pe legea 10?
Buna ziua,
Unchiul meu a fugit din tara in 1986, tatal lui a murit in 1987. Dupa revolutie, desi a mai revenit in tara de cateva ori, nu s-a ocupat de succesiune, a amanat aceasta problema stiind ca e unicul descendent. Abia recent a incercat sa deschida succesiunea si a constatat ca sora tatalui sau a obtinut certificat de mostenitor in 2003 declarand fals ca e singura mostenitoare in scop de a revendica un imobil pe L 10.
Ce sanse are sa anuleze acest certificat de mostenitor si cum trebuie sa o faca?
PS. Unchiul are cetatenie straina.
Multumesc tuturor pentru opiniile formulate. Parerile sunt destul de impartite, astfel incat ma simt nevoita sa revin cu mai multe detalii pentru a lamuri definitiv la ce sa ma astept.
- Contractul din 2005 suna cam asa (fiind scris de mana vanzatoarei, fara martori) : "subsemnata..., vand lui cutarica (adica eu) apartamantul cutare, compus din x camere si terenul afarent de 22 mp, ce revine respectivului apartament, contra sumei de ... pe care am primit-o in intregime azi data...." urmand semnatura ambelor parti.
- Intrucat matusa a plecat din tara si nu a mai putut sa-mi faca actele la notar, am fost nevoita sa apalez la justitie care sa emita o hotarare care sa tina loc de act de v/c. Eu am deschis actiunea si doar eu figurez in hotarare, care din pacate nu este inca redactata si nu o pot prezenta...
Problema e ca eu am platit pretul in 2005, din banii mei si imediat m-am mutat singura in apartament, deoarece casnicia deja incepuse sa scartzaie.
Partajul deja s-a incheiat la instanta de fond, dar sotul nu a cerut includerea acestui apartamant in masa succesorala si nici suma de bani achitata de mine, stiind ca nu am actele in regula. Exista doar simpla chitanta, care era la mine, iar el nu o putea dovedi decat din auzite. Acum, cand nu stiu cum a aflat ca am castigat, mai poate face acest lucru acum, la recurs?
Aceasta era in final esenta framantarilor mele!
Nu stiu cum puneti dvs. problema, important, cred eu, este ca instanta a constatat refuzul vanzatorului de a merge la notar si a pronuntat o hotarare care tine loc de act de v/c. Nu stiu exact cum este ea argumentata, deocamdata am citit-o doar in condica. Daca s-a dat o astfel de hotarare, inseamna ca nu era suficient doar actul de mana, de aici apare si nelamurirea mea privind momentul cand am devenit proprietara, cand am dat banii si am semnat actul, sau cand actul a fost validat de instanta prin aceasta hotarare care tine loc de act?!?
Data post: Joi, 15 Ianuarie 2009, 18:34
Subiect: RE: Apartament cumparat cu chitanta de mana

Mi se pare interesanta opinia lui AVLIL de a imparti doar pretul. Puteti dezvolta putin, va rog!, cu atat mai mult cat pretul, nefiind cel dictat de baremul notarilor, fiind un act privat, a fost trecut destul de mic, intrucat in realitate apartamentul mi l-a vandut o ruda, care a tinut seama si de ajutorul pe care i l-am acordat de-a lungul timpului. Mi-a cerut bani sub pretul pietei, stiind ca sunt in dificultati materiale si ca in urma divortului nu voi mai avea unde locui.
Va multumesc.
Daca am pomenit de la inceput de art.24 din Lg.554/04, inseamna ca am vazut si aliniatul 3, dar pe mine ma intereseaza sa-l usture pe dl. primar la buzunar, nu ma apuc sa-l dau in penal pt. ca nu am vazut pana azi primar bagat la zdup pentru asa ceva (neindeplinirea obligatiillor de serviciu). Dvs. ati vazut?!
Atunci de ce sa mai discutam despre asta?
Mai bine lamuriti-ma, va rog, despre ceea ce ar putea sa-i faca executorul primarului indaratnic, cum sa-i ia banii si unde, cui sa-i dea (nu tin ca banii sa ajunga la mine, ci doar sa stiu ca-l ustura cum ma ustura pe mine de 20 de ani). Eu am intrebat un executor si mi-a zis ca nu e treaba lui, ca ar fi mai degraba o chestiune care priveste Admin. Financiara, dar nu a stiut nici el sa-mi zica mai mult.
De aceea am apelat la inteligenta colectiva a acestui forum, dar din pacate aceasta s-a limitat doar la dialogul dintre noi doua. Imi pare rau ca nu mai intervin si alti specialisti sau moderatori cu alte pareri deoarece eu socotesc ca aceasta problema nu este singulara si ar putea interesa mult mai multe persoane nemultumite de prestatia autoritatilor locale si tergiversarile in rezolvarea cererilor pe fond funciar, care dureaza deja de 20 de ani.
Inca o data va multumesc pt. interventiile dvs. si va astept in continuare cu dezvoltarea ideilor pe care le-ati sugerat, dar din pacate prea pe scurt pentru mine. Inca nu sunt lamurita, dvs. ma trimiteti la executor, iar acesta spune ca nu are taxt de lege sa-i ia banii. Deja nu mai inteleg nimic!
Acum trei ani in 2005 am cumparat un apartament cu chitanta de mana intitulata "Contract", in care se prevedea obiectul si pretul.
In opinia mea vanzarea era perfectata, intrucat legea nu interzice decat instrainarea terenurilor prin acte private.
Cu toate acestea nu am putut sa intabulez apartamentul, desi l-am preluat in stapanire si de atunci stau in el.
M-am adresat instantei si am obtinut in 2008 o hotarare care tine loc de act de v/c. Abia acum incepe problema mea: La momentul intocmirii chitantei eram casatorita, iar acum la pronuntarea hotararii care tine loc de v/c sunt divortata cu acte in regula!
Intrebarea mea este: cum se socoteste acel apartament, bun comun dobandit in timpul casatoriei, sau bun propriu intrucat s-a dat hotararea finala care tine loc de act abia dupa divort?
Răspuns la discuția speta interesanta
Eu cred ca problema se pune diferit in functie de natura imobilului, daca este constructie sau teren, sau amandoua?
Pentru un raspuns documentat trebuie sa faceti aceste precizari si sa dati mai multe detalii despre continutul conventiei dintre X si Y.
In functie de aceste lamuriri se poate aprecia daca a fost o promisiune, sau o vanzare in toata regula. Oricum, trebuie asteptat 6 luni de la decesul lui X pentru scurgerea timpului legal de acceptare succesorala.
Parerea mea.
Din nou nu va suparati, dar nu inteleg raspunsul dvs.
Stim debitorul amenzii, dar nu m-ati lamurit cine este creditorul.
Ce sa faca executorul in acest caz?!
Puteti fi mai explicita, va rog frumos!
Merci.
Nu va suparati, dar eu ca sa nu ma intind prea mult, am mentionat pentru specialisti temeiul amenzii aplicate primarului, repet, articolul 24 din legea contenciosului (Lg.554/2004). Aceasta sanctiune este complementara celei mentionate de dvs. (580 CPC), deci nu se aplica simultan, nici succesiv, pentru a evita dubla impunere.
Problama ridicata de mine se refera, strict, la care ar fi autoritatea abilitata sa aplice si sa incaseze aceasta amenda, intrucat legea este muta sub acest aspect.
Cu alte cuvinte, daca nu are cine urmari si aplica aceasta sanctiune, inseamna ca hotararea respectiva, pe care eu deja am obtinut-o, este total lipsita de eficienta.
Deci ea a fost data degeaba?!?!!!!!
Va rog sa observati si sa calculati ca pana acum, de peste un an de zile de cand s-a dat hotararea, s-a adunat o suma considerabila (circa 50 RON x 365 zile = 18.250 RON), suma care ar trebui sa-l streseze pe primar si sa-l determine sa-si indeplineasca obligatia de a-mi furniza informatiile solicitate. Acesta insa ramane impasibil si ma sfideaza, stiind ca nu exista nimeni care sa execute acea hotarare!
Ce ziceti, ce se poate face?
Multumesc celor care vor incerca sa gaseasca o dezlegare acestei pb. ermetice. Eu n-am gasit!
buna seara
Am obtinut o hotarare definitiva prin care se amendeaza primarul dintr-o comuna cu 20% din salariu cf art. 24 din Legea contenciosului, dar nu stiu cine trebuie sa o aplice si cum pot sa urmaresc daca a fost aplicata. Amenda trebuie sa se aplice din decembrie 2007 pana la executarea dispozitiei sentintei civile. Ma lupt cu acest primar de peste 2 ani ca sa-mi raspunda la niste informatii si sper ca acum o sa fie nevoit sa o faca daca este obligat prin sentinta.
Problema mea este, daca nici acum primarul nu binevoieste sa-mi raspunda si nu se sperie de amenda, puteti sa-mi spuneti, cine trebuie sa-i aplice aceasta amenda si cum pot sa urmaresc daca ea a fost executata?