avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters457328

Activitate ContSters457328

Răspuns la discuția inchisoare ?
Buna ziua. Va deranjez din nou. A fost condamnat la 1 an si 3 luni de inchisoare.Dar...În temeiul art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală şi art. 399 alin. 1 Cod procedură penală, raportat la art.218 şi art. 202 Cod procedură penală, menţin măsura arestului la domiciliu luată faţă de X.
A fost anulata si suspendarea .
Pana la urma , cum a ramas. Multumesc mult
Discuție inchisoare ?
O persoana care ma amenintat in urma cu ceva timp a fost trimisa in inchisoare cu suspendare 3 luni- 2 ani. In acest timp a mai comis o multitudine de infractiuni fiind arestat timp de 1 luna si 2 saptamani. Acum este in arest la domiciliu.
Daca partea vatamata isi retrage plangerea (deoarece este ca si el) continua procesul penal,ori se stinge?
Dar cel mai important. Va mai face restul de zile primite in urma amenintarii ,in inchisoare?

infractiunile pentru care a fost trimis in judecata/inchisoare sunt;

infracţiunea de şantaj, tentativă de tâlhărie calificată, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, prev. şi ped. de art. 32 rap. la art. 233, art. 234 alin. 1 lit. a Cod penal, art. 207 alin. 1 şi alin. 3 Cod penal, art. 371 şi art. 372 alin. 1 şi 2 Cod penal, totul cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală,
Pe site-ul judecatoriei nu apare nici un martor/a. Nu are voie, insa, sa comunice cu martori
in urma cu cateva luni am fost lovit de o persoana.
Povestea , incepe: am intrat intr-un magazin de unde mai fac cumparaturi. O persoana a intrat sa asezat langa mine, calcandu-ma de doua ori pe pantofi. Nu i-am spus nimic, nu mi-a zis nimic. Apoi sa dus in fata mea. Am mai asteptat 2-3 minute pentru ca persoanele din fata sa cumpere paine .Aceasta persoana i-a spus doameni de la casa ca - vrea 6-7 corivrigi. Eu i-am spus -bai nu stii sa stai la coada. Replica lui - cine esti tu sa imi spui sa stau la coada, ca sunt un mucos etcc... Apoi ma lovit peste fata cu palma. SI eu am riposta tot cu o palma , spunandu-i cine esti tu sa ma lovesti.
Mi-a dat doi pumni la baza nasului de sus cazandu-mi ochelarii pe care i-am oprit in mana. Am iesit din rand, dandu-mi din nou un pumn in zona tamplei. Am cazut jos, ametit, mi-am revenit in cateva secunde. Lumea era speriata, cel care ma lovit cand a vazut ca ma ridic, a venit sa ma loveasca, un domn punandu-se in fata lui.
Eu m-am ridicat , am lasat plasa si am iesit afara pentru a suna la politie. Am sunat la politie, am intrat din nou in magazin pentru a-i spune vanzatoarei sa nu mai sune dansa. Cel care ma lovit era in magazin, uitandu-se la mine. Am iesit din nou ,afara pentru a astepta echipajul de politie. In tocul usii de la intrare ma lovit din nou cu pumnul in zona tamplei, cazand intre masini. Am ametit din nou, m-am ridicat , pe capota unde am stat cateva secunde. Dupa m-am dus spre el si l-am impins putin in vitrina unei farmacii..

Persoana chiar daca ma lovit, nu ma ajutat cu nimic, asista pasiva. Cum am spus mai sus a venit sa ma loveasca din nou.

Au venit politistii , am mers toti la politie unde ni sau luat declaratii. El a mers pe varianta lui ca eu am fost cel care la lovit pe el, si eu pe a mea.
Acum am fost chemati amandoi pentru a ne confrunta-
legea- Când se constată că există contraziceri între declaraţiile persoanelor audiate în aceeaşi cauză, se procedează la confruntarea lor dacă aceasta este necesară pentru lămurirea cauzei.

El a spus ca - ma calcat neintentionat pe pantofi, cand sa bagat in fata , eu l-am injurat. da.. nu stiam ca cuvantul -bai- reprezinta vre-o injuratura. DIn cate stiu, regionalism. A recunoscut ca mi-a dat cu palma, parandu-i rau.

Am replicat ca am ripostat cu palma deoarece si el ma lovit pe mine.Nu recunoaste faptul ca ma lovit cu pumnii in tampla.
Am adus ceritificat medico -legal dar nu precizeaza nimic- din fericire intensitatea nu a fost puternica. Daca era poate astazi eram vre-o leguma.

Ca martor sunt doamnele de la paine. Atunci li sau luat niste declaratii de catre agentii veniti.

Ce solutie va da Parchetul? Cum va decurge situatia?
Multumesc
Am facut plangere unei persoane, pentru amenintare soldata cu NUP desi am depus la politie doua inregistrari audio-video ,atunci.

Persoana respectiva recunoaste ca ma injurat ( nu si amenintat) datorita faptului ca am cerut o pedeapsa aspra ( am fost parti intr-un proces soldat cu trimiterea in inchisoare cu suspendare pentru o alta infractiune de amenintare comisa cu mult timp inainte). Desi a recunoscut nu a primit nici macar o amenda confom legii 61/1991.

Cum as putea completa plangerea =la petent. Multumesc mult.

Faţă de motivele enunţate şi de actele doveditoare pe care le anexez prezentei , vă solicit să admiteţi plângerea, să dispuneţi infirmarea desfiinţarea soluţiei de clasare /renunţare la urmărire penală şi să … (se va indica soluţia urmărită de petent).