avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Activitate CONS. JURIDIC

Activitate CONS. JURIDIC

SE POATE RECUPERA TAXA DE POLUARE PENTRU O MASINA CARE A APARTINUT UNEI FIRME CARE IN PREZENT ESTE RADIATA ? PRECIZEZ CA MASINA A FOST INSTRAINATA INAINTE DE INCHIDEREA FIRMEI . AM FORMULAT CERERE LA ANAF PE 7 AUGUST CONFORM OUG 52, DAR NU AM PRIMIT NICI BANII , NICI DECIZIE DE RESPINGERE. LA CERERE AM ANEXAT UN OPIS CU TOATE DOCUMENTELE , INCLUSIV COPIE DUPA CHITANTA .
Am făcut o cerere de recuperare a taxei de poluare , dar firma nu mai exista , fiind radiată in 2012 . Cum se procedează , pentru ca cei de la ANAF întârzie răspunsul .
Răspuns la discuția Reintroducere actiune
Este vorba de exceptia netimbrarii actiunii. A fost stabilita taxa de timbru , am formulat cerere de reexaminare a timbrajului care s-a respins. Prin urmare actiunea - respinsa ca netimbrata.
Dosar respins pe exceptie . Nu s-a analizat fondul cauzei. Poate fi reintrodus dosarul la instanta ? Care ar fi riscurile?
Răspuns la discuția spor vechime
Deci, referitor la art. 10 din legea 153/22017 va rog sa-mi spuneti cum si mai ales cand se calculeaza salariul angajatilor bugetari raportat la gradatii ?
Sa spunem ca un salariat implineste in 2018 20 ani vechime . Cand primeste gradatia 5 ?

Totodata va rog sa-mi spuneti ce inseamna inmultire succesiva din aliniatul de mai jos :
,, Potrivit prevederilor art.10 alin(3), salariile de baza pentru functiile de executie sunt stabilite la gradatia 0, urmand a se adauga prin inmultire succesiva cotele procentuale prevazute la alin.(4). Fiecarei functii , fiecarui grad/treapta profesionala ii corespund 5 gradatii, corespunzatoare transelor de vechime in munca.,,

Care este concluzia ? Salariul de baza va fi inmultit cu fiecare procent in parte pina se ajunge la gradatia 5 , sau se inmulteste direct cu coeficientul de 22,5% ?
Răspuns la discuția spor vechime
Gradația de vechime neacordată conform prevederilor legale înseamnă drepturi salariale restante . Corect ?
Răspuns la discuția spor vechime
Se motivează cu lipsa cadrului legal .
Răspuns la discuția spor vechime
Se motivează cu lipsa cadrului legal .
Răspuns la discuția spor vechime
Problema este cu salariații care teoretic ar trebui sa treacă intr-o alta gradație , având in vedere vechimea . Ex . O persoana a trecut de 10 ani vechime și nu este trecută intr-o alta gradație .
Discuție spor vechime
Care este momentul in care se aplica prevederile art. 10 din legea nr. 153/2017 - Legea salarizarii bugetare ? Cum se diferentiaza salariatii functie de vechime ?