Bună ziua!
Sunt persoană cu handicap grav (permanent.. in urma unui accident de circulație). Doresc să îmi deschid SRL pentru a vinde pe Amazon.
Beneficiez de pensie handicap, indemnizație însoțitor și pensie de invaliditate.
Dacă îmi deschid SRL pe numele meu trebuie să renunț la vreunul din veniturile astea? Mulțumesc!
Buna ziua!
Rog să fiu ajutat cu un răspuns la următoarea întrebare.
În anul 2006 am avut un accident de mașină, în urma procesului unde sa dat sentința definitivă și executorie șoferul vinovat a fost condamnat la 2 și 6 luni de pușcărie cu executare și trebuia să primesc despăgubiri de la el 2 miliarde lei vechi și câte 1000 lei în fiecare lună pe toată perioada vieți cât timp nu voi putea munci.
Din toate astea nu am primit nimic până în ziua de azi.
Eu consider că și avocata mea a făcut o eroare foarte mare atunci pentru că mașina inculpatul avea numere de Italia dar nu avea asigurare obligatorie (RCA).
Din câte am mai citit și eu pentru despăgubiri trebuie să facă cate Fondul de Protecție a Victimelor Străzi.
Acum ceea ce vreau să știu dacă după acești 14 ani și 5 luni de la accident, vreo 12 ani de la pronunțarea definitivă și executorie se mai poate face ceva pentru despăgubiri?
Vă mulțumesc și aștept răspunsul Dumneavoastră!
Buna ziua!
Am câteva nelămuriri va rog dacă mă puteți ajuta.
Vreau să cumpăr un teren Intravilan și situația sta in felul urmator:
Propietarul pământului a murit cu multi ani in urma, fara sa se deschidă vreo taxa de succesiune. La rândul lor și copii proprietarului au murit, dar acești copii ai proprietarului au la randul lor copii din care au mai rămas 3 in viața și restul au murit, dar care la rândul lor și astea au copii care sunt în viață.
Cum ar veni cei 3 care sunt în viață fiind nepoti celui care este in titlul de proprietate, cei lalti care mai sunt în viata (nu știu câți) le este străbunic.
Întrebarea este:
1.Doar cei 3 care sunt nepoți au dreptul la moștenire și pot face taxa de succesiune? S-au au dreptul și ceilalți?
2. Dacă cad la înțelegere toți și vor sa îmi vândă dar nu au bani pentru impozitul restant la primărie, pentru taxa de succesiune, cadastru, intabulare. Și platesc eu toate astea ce act se poate face sa nu se răzgândească la urmă și să nu îmi mai vândă mie?
Aștept un răspuns de la cineva care mă poate lamuri! Mulțumesc!