avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai mulți moștenitori!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai mulți moștenitori!

Buna ziua!
Am câteva nelămuriri va rog dacă mă puteți ajuta.
Vreau să cumpăr un teren Intravilan și situația sta in felul urmator:
Propietarul pământului a murit cu multi ani in urma, fara sa se deschidă vreo taxa de succesiune. La rândul lor și copii proprietarului au murit, dar acești copii ai proprietarului au la randul lor copii din care au mai rămas 3 in viața și restul au murit, dar care la rândul lor și astea au copii care sunt în viață.
Cum ar veni cei 3 care sunt în viață fiind nepoti celui care este in titlul de proprietate, cei lalti care mai sunt în viata (nu știu câți) le este străbunic.
Întrebarea este:
1.Doar cei 3 care sunt nepoți au dreptul la moștenire și pot face taxa de succesiune? S-au au dreptul și ceilalți?
2. Dacă cad la înțelegere toți și vor sa îmi vândă dar nu au bani pentru impozitul restant la primărie, pentru taxa de succesiune, cadastru, intabulare. Și platesc eu toate astea ce act se poate face sa nu se răzgândească la urmă și să nu îmi mai vândă mie?
Aștept un răspuns de la cineva care mă poate lamuri! Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:44, 3 Februarie 2018
Toti nepoții si strapenoptii au dreptul la moștenire... înainte de orice vânzare ei toti trebuie sa dezbată succesiunea, sa obțină certificatul de Moștenitor si apoi ai dreptul sa vândă
Trebuie dezbătute toate succesiunile. Fiecare defunct = o dezbatere de moștenire.
Dacă sunteți dispus să vă antrenati într-o astfel de cheltuiala...

Și trebuie să vină toti: nu doar cei 3 nepoți rămași în viata, ci și stranepotii proprietarului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbatuta dupa strabunica. cum se procedeaza daca ... AnaMaria009 AnaMaria009 Succesiune nedezbatuta dupa strabunica. Cum se procedeaza daca o parte din copii strabunicii au murit si su mai rămas doar 1 copil, 2 nepoti si 1 stranepot? (vezi toată discuția)
In 2003 erau aceleasi legi de mostenire ca cele prezente.de exemplu: ... Mariusenaruto Mariusenaruto In 2003 erau aceleasi legi de mostenire ca cele prezente.De exemplu: In filme cel care moare strabunic bunic, daca nu lasa in mod special la cineva toti ... (vezi toată discuția)
Plata integrala a impozitului pentru succesiune partiala Crisa33 Crisa33 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns (eventual si articolele din legile aplicabile) la urmatoarea problema: Strabunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)