avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune nedezbatuta dupa strabunica. Cum se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune nedezbatuta dupa strabunica. Cum se procedeaza daca ...

Succesiune nedezbatuta dupa strabunica. Cum se procedeaza daca o parte din copii strabunicii au murit si su mai rămas doar 1 copil, 2 nepoti si 1 stranepot?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:10, 19 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se dezbate succesiunea după străbunică și după urmașii acesteia decedați. Urmașii rămași în viață vor moșteni cota ce li s-ar fi cuvenit autorilor lor.
Am uitat sa mentionez ca inainte de moartea strabunicii copiii au fost la notar si 2 dintre ei au fscut un act prin care promitesu ca renunta la dreptul pentru o parte din mostenire in favoarea celui de-al treilea . Unul dintre copiii care a facut acest act a murit inainte de moartea strabunicii. A murit si copilul in favoarea caruia era favut actul.
Este valabil acest act?

Adrian ALBU a scris:

Se dezbate succesiunea după străbunică și după urmașii acesteia decedați. Urmașii rămași în viață vor moșteni cota ce li s-ar fi cuvenit autorilor lor.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Orice act de renuntare la o succesiune nedeschisa este lipsit de valoare juridica.
Mergeti la notar si dezbateti succesiunile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Bun gasit! se da următoarea situatie: - bunicii mei au avut ... mishuletz mishuletz Bun gasit! Se da următoarea situatie: - bunicii mei au avut 3 copii: pe tatal meu ( acesta avand urmasi pe mine si pe fratele meu), unchiul ( acesta avand ... (vezi toată discuția)