avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua! Rog să fiu ajutat cu un răspuns la ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua! Rog să fiu ajutat cu un răspuns la următoarea întrebare. ...

Buna ziua!
Rog să fiu ajutat cu un răspuns la următoarea întrebare.
În anul 2006 am avut un accident de mașină, în urma procesului unde sa dat sentința definitivă și executorie șoferul vinovat a fost condamnat la 2 și 6 luni de pușcărie cu executare și trebuia să primesc despăgubiri de la el 2 miliarde lei vechi și câte 1000 lei în fiecare lună pe toată perioada vieți cât timp nu voi putea munci.
Din toate astea nu am primit nimic până în ziua de azi.
Eu consider că și avocata mea a făcut o eroare foarte mare atunci pentru că mașina inculpatul avea numere de Italia dar nu avea asigurare obligatorie (RCA).
Din câte am mai citit și eu pentru despăgubiri trebuie să facă cate Fondul de Protecție a Victimelor Străzi.
Acum ceea ce vreau să știu dacă după acești 14 ani și 5 luni de la accident, vreo 12 ani de la pronunțarea definitivă și executorie se mai poate face ceva pentru despăgubiri?
Vă mulțumesc și aștept răspunsul Dumneavoastră!
Cel mai recent răspuns: Lupu88 , utilizator 20:36, 14 Martie 2021
Puteți să faceți executare silită pentru indemnizația de 1000 lei/lună, pe ultimii 3 ani.
Depinde cine a fost obligat la plata despăgubirilor!
Obligat la plata despăgubirilor este persoana care din vina lui sa întâmplat accidentul, adică șoferul mașini în care mă aflam. Cu el m-am judecat.

Laszlo Bicsak a scris:

Depinde cine a fost obligat la plata despăgubirilor!

Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2021
Lupu88, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii de urmat in cazul in care am fost lovit de un auto cu polita rca falsa? musatilie musatilie Buna ziua, in urma cu aproximativ 3 luni (09.03.2013) fratele meu in timp ce se deplasa regulamentar cu motocicleta a fost lovit de un auto care s-a dovedit ... (vezi toată discuția)
Exista sanse de despagubire in cazul in care vinovatul (soferul) este mort iar masina care a accidentat o alta masina cu mai multe persoane in ea este neasigurata? c_andreea_lavinia c_andreea_lavinia Tatal meu a avut un accident rutier in data de 21 decembrie 2010.O masina de pe sensul opus (Ford ), a intrat pe contrasens, a lovit fata masinei in care se ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)