avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Exista sanse de despagubire in cazul in care vinovatul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Exista sanse de despagubire in cazul in care vinovatul (soferul) este mort iar masina care a accidentat o alta masina cu mai multe persoane in ea este neasigurata?

Tatal meu a avut un accident rutier in data de 21 decembrie 2010.O masina de pe sensul opus (Ford ), a intrat pe contrasens, a lovit fata masinei in care se afla tatal meu , ce mergea regulamentar.Masina care a intrat pe contrasens s-a oprit intr-un copac,iar soferul a decedat.Tatal meu aflat in locul din dreapta din fata masinii a suferit cele mai grave probleme medicale din masina respectiva (Volkswagen), si anume ruptura de bazin si coloana ,ce au necesitat interventii chirurgicale repetate de 40 zile de spitalizare si 60 zile de recuperare,cu cheltuieli de peste 10 000 lei.
As dori sa stiu 1 in cazul in care vinovatul este decedat iar masina (fordul ) nu era a vinovatului, si proprietarul masinii ford nu are asigurare la aceasta, cum am putea obtine despagubiri?
2.Inaintarea unor astfel de demersuri este conditionata de timp?si catre cine trebuie depus dosarul?Va rog ajutati-ma . Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters190226 , utilizator 14:57, 11 Martie 2011
Da. Pe calea dreptului comun.daca are mostenitori care accepta succesiunea fara beneficiu de inventar.( cu alte cuvinte daca a lasat ceva mostenire da) Mostenitorii sunt succesori in drepturi civile
Da Consultati un avocat
dar de la fondul de asigurare al masinilor neasigurate ? pun aceasta intrebare intrucat proprietarul masinii in care se afla tatal meu urmeaza a primi despagubiri de la acest fond.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
c_andreea_lavinia, utilizator
DA!Adresati-va Fondului de Protectie a Victimelor Strazii, cu o avizare de dauna pentru vatamari ,in dosarul de dauna deschis de proprietarul masinii, care ar fi trebuit sa consemneze si existenta victimelor, care de fapt sunt trecute si in constatarea politistului.Solicitati daune materiale(chetuielile medicale) si morale pentru suferinte si sechelele accidentului.Avoctul este indispensabil pentru proces.
Calea cea mai buna de despagubire pt dv este apelarea la FONDUL DE PROTECTIE PT VICTIMELE STRAZII care va despagubi toate daunele produse de vinovat. Angajati-va un avocat specializat pe daune din asigurari si urmati pasii pe care vi-i solicita acesta.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Aveti sanse foarte bune de despagubire daca apelati la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii. Datele lor de contact sunt aici: [ link extern ]
, insa va recomand sa nu faceti nimic inainte de a consulta un avocat. Mult succes!
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
Zurich Broker, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
despagubiri fpvs iustinian13 iustinian13 un asigurator care repara o masina implicata intr-un accident rutier pe polita casco, poate recupera suma pe care a plati-o de la fpvs, daca persoana vinovata ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)