avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri fpvs
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri fpvs

un asigurator care repara o masina implicata intr-un accident rutier pe polita casco, poate recupera suma pe care a plati-o de la fpvs, daca persoana vinovata nu avea incheiat rca?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:23, 1 Februarie 2011
In cazul in care pagubitul detine o polita facultativa, nici acesta si nici asiguratorul sau nu pot solicita despagubiri de la FPVS.

INSURANCE LAW OFFICE
deci asiguratorul isi recupereaza banii de la cel vinovat in instanta pt ca nu are rca
iustinian13 a scris:

deci asiguratorul isi recupereaza banii de la cel vinovat in instanta pt ca nu are rca

Corect! Acelasi lucru ar fi facut si FPVS daca ar fi despagubit direct pagubasul.(recuperare de la vinovat)
Cu siguranta asiguratorul dv CASCO isi va recupera paguba de la vinovatul de accident atata timp cat acesta este cunoscut. Si sa nu uitam ca FPVS este format din contributiile firmelor de asigurare. Deci e ca si cum acestea si-ar cere banii depusi inapoi.
eu am expus astfel: o firma de asigurari da in judecata pe vinovatul accidentului pentru a-si recupera banii platii pagubitului care a avut casco, iar vinovatul cheama in garantie fpvs, considerand ca firma de asigurari sa-si recupereze banii de la fond pentru ca el nu a avut rca.
Eu intreb poate fpvs sa acorde despagubirile in cazul asta?
multumesc

Alte discuții în legătură

Asigurare masini introduse in tara inaninte de aderarea la u.e. visirin visirin Am o intrebare legata de actele ce se solicitau la intriducerea in tara a masinilor din strainatate , inainte de aderarea la U.E . Era obligatorie polita de ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)