Buna ziua, in urma cu aproximativ 3 luni (09.03.2013) fratele meu in timp ce se deplasa regulamentar cu motocicleta a fost lovit de un auto care s-a dovedit ulterior (11.04.2013) ca este acoperit de o polita de asigurare RCA falsa. am contactat conducatorul auto vinovat pentru a ajunge la o intelegere, din pacate nu este dispus sa ofere decat aprox 1000 lei pentru reparatii, in conditiile in care reparatia va costa mai mult. mentionez ca acum 1 an am avut in bucuresti un accident asemanator, cand multe dintre piese au fost inlocuite cu piese noi iar Alliantz a despagubit 55 000 lei din valoare. care a depasit aceasta suma. am facut o adresa catre politie prin care am mentionat cele intamplate, precum si faptul ca vinovatul e posibil sa foloseasca si acum aceeasi polita falsa. pentru a lua masurile necesare. pentru a recupera prejudiciul am inteles ca va trebui sa il actionam in instanta pe soferul vinovat. Va rog sa ma sfatuiti ce avem de facut in acest caz pentru a fi despagubiti in vederea repararii motocicletei.
In cazul in care automobilul care a facut accidentul nu are asigurare , pagubitul poate apela la un fond de despagubiri. Prin lege toate asigurarile au fost obligate sa constituie un fond comun numit : Fondul de protectie a victimelor strazii . Acesta prevede ca :
"in cazul in care vehiculul vinovat nu avea o asigurare RCA valabila la data accidentului;
- se acorda despagubiri atat pentru daune materiale, cat si pentru vatamari corporale sau decese. "
Puteti da in judecata soferul vinovat, dar un proces dureaza mult si plata efectiva a despagubirilor depinde si de situatia lui materiala.
In ce priveste fondul luati informatiile de pe acest site: [ link extern ] /
ContSters174925
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca cel vinovat a avut asigurare RCA, indiferent ca a fost falsa sau nu, puteti solicita deschiderea dosarului de dauna, urmand ca asiguratorul RCA sa faca regres impotriva intermediarului (agentului) care a emis polita pentru recuperarea prejudiciului creat.