avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate cristiutza85

Activitate cristiutza85

Buna ziua,
Sunt in concediu crestere copil, iar din 18 iunie ma reintorc la munca mai devreme la un alt job decat cel dinainte de sarcina.
Fetita implineste 2 ani pe 12 octombrie 2018.
Legea spune ca tatal are dreptul la cel putin 1 luna concediu cc.
Adica poate sa isi ia concediu mai mult de 1 luna, pana la implinirea de 2 ani ai fetitei? Stimulentul de insertie se primeste dupa terminarea concediului tatălui?
Va multumesc!
Cristina
Bună ziua!
De curand m-am gandit să imi fac o pagina de facebook si sa vand anumite produse destinate bebelusilor! Cum as putea face sa fiu in legalitate, sa emit facturi clientilor , in conditiile in care inca sunt in concediu de crestere copil pana in august anul acesta.
Va multumesc!
Deci, sa inteleg ca 1 luna e pierdută, adică ultima luna pana la 2 ani , trebuie sa o duc la cresa si nu se mai primeste indemnizația, doar stimulent dupa 2 ani.
Ok! Și dacă iau CFP pot beneficia de stimulentul de inserție pana la 3 ani?
Buna ziua,
Am nevoie de câteva lămuriri cu privire la reinceperea muncii din concediu de creștere copil. Fetita e nascuta pe 12.10.2016.
Ar trebuii sa ma reintorc la muncă cu 60 de zile înainte pentru primirea stimulentului pana la 3 ani. 1 lună își v-a lua tatăl concediu de crestere.
Întrebare:
Tatăl își poate lua concediu exact din momentul in care eu reincep munca?
Sau: Eu imi pot lua concediu fara plată luna aceea in care ar trebuii sa încep sau luna urmatoare pana la 2 ani ai copilului, in conditiile in care tatăl v-a sta 1 luna acasa...?
Pentru ca nu inteleg ceva..tatal daca isi ia ultima luna din concediu pana la 2 ani, cine sta acasa cu copilul luna aceea in care eu reincep munca? O pot duce la o cresa particulara bănuiesc... Sau o duc la cresa de stat ultima luna din cei 2 ani, iar tatal sta acasă luna în care eu reincep?! O aiureală e legea asta. Legea spune ca cel putin 1 luna isi poate lua tatal...se poate si mai mult sa inteleg? Sau se poate cumula concediul de odihna cu cel de crestere copil?
Va multumesc,
Astept raspuns !