Buna ziua,
Am nevoie de câteva lămuriri cu privire la reinceperea muncii din concediu de creștere copil. Fetita e nascuta pe 12.10.2016.
Ar trebuii sa ma reintorc la muncă cu 60 de zile înainte pentru primirea stimulentului pana la 3 ani. 1 lună își v-a lua tatăl concediu de crestere.
Întrebare:
Tatăl își poate lua concediu exact din momentul in care eu reincep munca?
Sau: Eu imi pot lua concediu fara plată luna aceea in care ar trebuii sa încep sau luna urmatoare pana la 2 ani ai copilului, in conditiile in care tatăl v-a sta 1 luna acasa...?
Pentru ca nu inteleg ceva..tatal daca isi ia ultima luna din concediu pana la 2 ani, cine sta acasa cu copilul luna aceea in care eu reincep munca? O pot duce la o cresa particulara bănuiesc... Sau o duc la cresa de stat ultima luna din cei 2 ani, iar tatal sta acasă luna în care eu reincep?! O aiureală e legea asta. Legea spune ca cel putin 1 luna isi poate lua tatal...se poate si mai mult sa inteleg? Sau se poate cumula concediul de odihna cu cel de crestere copil?
Va multumesc,
Astept raspuns !
Deci, sa inteleg ca 1 luna e pierdută, adică ultima luna pana la 2 ani , trebuie sa o duc la cresa si nu se mai primeste indemnizația, doar stimulent dupa 2 ani.