avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nelamurire reintoarcere la munca din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nelamurire reintoarcere la munca din CCC

Buna ziua,
Am nevoie de câteva lămuriri cu privire la reinceperea muncii din concediu de creștere copil. Fetita e nascuta pe 12.10.2016.
Ar trebuii sa ma reintorc la muncă cu 60 de zile înainte pentru primirea stimulentului pana la 3 ani. 1 lună își v-a lua tatăl concediu de crestere.
Întrebare:
Tatăl își poate lua concediu exact din momentul in care eu reincep munca?
Sau: Eu imi pot lua concediu fara plată luna aceea in care ar trebuii sa încep sau luna urmatoare pana la 2 ani ai copilului, in conditiile in care tatăl v-a sta 1 luna acasa...?
Pentru ca nu inteleg ceva..tatal daca isi ia ultima luna din concediu pana la 2 ani, cine sta acasa cu copilul luna aceea in care eu reincep munca? O pot duce la o cresa particulara bănuiesc... Sau o duc la cresa de stat ultima luna din cei 2 ani, iar tatal sta acasă luna în care eu reincep?! O aiureală e legea asta. Legea spune ca cel putin 1 luna isi poate lua tatal...se poate si mai mult sa inteleg? Sau se poate cumula concediul de odihna cu cel de crestere copil?
Va multumesc,
Astept raspuns !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:33, 5 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe durata cat tatal sta in CCC, dvs puteti lua CFP sau sa reveniti la munca.
Ok! Și dacă iau CFP pot beneficia de stimulentul de inserție pana la 3 ani?
Deci, sa inteleg ca 1 luna e pierdută, adică ultima luna pana la 2 ani , trebuie sa o duc la cresa si nu se mai primeste indemnizația, doar stimulent dupa 2 ani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti actele pentru stimulent , sotul depune actele pentru o luna, iar perioada cat sotul sta in CCC dvs sa le spuneti ca sunteti in CFP.

Dupoa ce sotul termina CCC, dvs va reluati activitatea si veti beneficia de stimulent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata pentru tata in al doilea an ConcediuCopil ConcediuCopil Buna seara, Am optat pentru Concediu de crestere copil pana la varsta de 1 an. Sotul meu va intra si el in ultima luna in concediu de crestere copil conform ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea tatalui de a sta in concediu de crestere copil olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Am citit legea care prevede obligativitatea tatalui de a sta in concediul de crestere copil timp de o luna si nu am inteles mare lucru. Ce se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ramona727 ramona727 am o fetita nascuta in data de 27.08.2012 si inca nu am intrat in concediu de crestere a copilului.Daca aleg un an, in ce luna trebuie sa revin la locul de ... (vezi toată discuția)