Multumesc pentru raspuns.Am vorbit cu un expert topo judiciar...Nici nu am apucat sa ii arat schita din raportul de expertiza ,sa spun cit teren mi-a fost acaparat si de cite puncte sunt trecute , .caci mi-a comunicat ca ma costa 5 mii de lei..Teren acaparat este de 15 m pe o latura si 13 puncte.. Doresc sa stiu daca este normal sa ceara asa mult pentru o ora cit dureaza sa intind plasa de sirma..O alta nelamurire as avea cu insusitul vechilor masuratori ..El nu trebuie sa aplice in teren schita din raportul de expertiza in care se precizeaza lungimea si latime teren acaparat..Ca prin punerea in executare sa dobindesc terenul pierdut.
Bun seara.Fiti amabil o intrebare..Trebuie sa pun in executare o hotarire topo.Acum dupa o luna de cind am depus cererea pentru executare doamna executor mi-a comunicat ca nu are cum sa mi-o puna in executare ca nu stiu ce puncte ii lipsesc de pe schita si trebuie sa iau legatura cu un expert topo .Pe schita apar puncte date .arata unde sa bagat si cit eu am si cadastru facut . doresc sa stiu daca este necesar sa iau legatura cu un expert topo caci cel care mi-a facut anul trecut expertiza a decedat.
Buna ziua. Multumesc pentru răspuns. Sunt cauze diferite. In urma apelului din 2005 nefiind nemultumita de decizia instantei a hotarit sa modifice hotarul. Noi fiind plecati din tara.Datorita faptului ca ne-a trintit gardul pe casa am deschis actiunea de revendicare a terenului acaparat in care sa facut o expertiza.in urma expertizei a reiesit ca imi acaparase 30m. A piedut a facut apel. Acum daca sa nimerit acelasi judecător daca este o alta cauza diferita de cea din 2005 poste fi incompatibil..
Buna ziua. Fiti amabili o intrebare. In 2004 am avut pe rol o Actiune in constatare. in care chemam o vecina sa recunoadca un hotar stabilit catre ea in urma cu 50 ani eu ramanind cu un plus de teren dupa ce m-a.m inteles cu vecinul celalalt sa impartim drumul comun dintre noi fara sa ajungem la instanta.,am chemat decit pe cei de la primarie sa masoare si ni sa trecut la rol. Vecina a pierdut in prima instanta a făcut apel a pierdut si apelul din anul 2005. Acum a rupt gardul care desparte propietatile modificind hotarul. Am avut pe rol dosarul de revendicare. A pierdut prima instanta a facut apel. Acum la apelul facut de ea sa constatat ca unul din judecatori a fost prezent si cind sa judecat apelul facut de ea din 2005 la Actiune in conststare.. Doresc sa stiu daca acel judecator poate fi acum incompatibil.
Mulțumesc pentru răspuns. Am vorbit cu doamna avocat și mi-a dat dinsa de înțeles de ce nu a dorit sa schimbe domnul expert și suprafața. Între mine și celalalt vecin este un gard aproape inexistent făcut. acum 3 0 de ani cu sirma ghimpata. Au făcut cadastru mult în urma mea. Dinsul a precizat ca eu as fi pătruns pe terenul vecinului cu 4 m. Dacă ar fi modificat acum și suprafață ar însemna să recunoască ca a greșit și nu ii mai dădea socoteala sa ajungă la suma terenului care am avuto. inainte. Am fost la cei de la cadastru mi-au scos pe ortofotoplan schita terenului și către vecin apare nemodificata. Cum la dinsul apare modificarea cind hotarul este același cu semnele vechi de hotar..
Doamna avocat a cerut acest lucru intii la urma a comunicat instantei ca e de acord cu schita și a cerut instantei sa tina cont de aceea schita și a rămas sa se dea pronuntarea..
Deși eu disctasem cu dinsa sa ceara o contra expertiza eu nefiind în tara. Mai pot face ceva ca instanta sa nu ia o decizie gresita.
Bună seara. Apare în concluzii specifica ca aliniamentul a fost modificat și cu citi cm..Doamna avocat a făcut observate și i a cerut ca respectivul sa modifice și suprafață dar respectivul expert sa abținut sa răspundă la aceasta obsrvatie specificid în răspuns ca modificarea care a făcut-o pe schita e suficienta.
Bună ziua. Am făcut o expertiza topo judiciara sa găsit ca mi-au fost acaparati i 13 mp din teren. După expertiza pirita a mai împins gardul modificind din nou aliniamentul gardului. Nu se terminase procesul rămăsese sa depune m obiecțiuni. A venit expertul a măsurat
din nou și a depus alta schita cu modificarea care a găsit-o pe lungime de 8 m și lățime de 0,30 m dar nu a modificat și suprafața acaparata rămânând tot 13 mp. Exista o problema doresc sa știu dacă instanta tine cont de suprafață de 13 mp saiu tine cont și de noua schita depusa cu modificările aduse.
Bună ziua. Ma. confrunt cu următoarea problema. Bebelușul născut în Anglia a fost trecut pe certificatul de naștere pe numele mamei și recunoscut de tata respectivi nefiind căsătoriți la starea civila atunci
.. Acum sau întors în România au făcut cununia civila și doresc sa treacă și copilul pe numele tatălui.. Partea proasta este ca li se cere sa faca obligatoriu Test de paternitate care costa o groaza de banii. O întrebare .odata ce e recunoscut copilul ei acum fiind căsătoriți legitim chiar atit de necesar este testul de paternitate pentru a face certificat de naștere roman copilului și al trece pe numele tatalui
Buna dimineata .Am facut cadastrul in anul 2004.Acum vecina mea a modificat linia de hotar si mi-a acaparat 100 mp..Cei de la primarie mi-au spus sa intru pe Imobile eTerra -Public sa vizualizez schita ortofotoplan din 2005 sa o compar cu cea de acum si sa o descarc,Am intrat pe Imobile eTerra dar am constata ca imobilul meu nu apare cu cadastru desi cadastrul a fost facut in din 2004 cu ocazia extinderi casei.Va rog un sfat cum pot rezolva aceasta problema.Multumesc