avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1831 soluții astăzi
Forum Activitate Veronica B.

Activitate Veronica B.

Buna ziua!
Vreau sa știu dacă este legal sa nu se poată emite factura pe firma doar pe o parte din suma dupa bonul fiscal și restul pe factura persoana fizica. Aceasta se întâmplă deoarece se decontează doar o anume suma, fiindd vorba de ochelari pentru PC. Contabilitatea firmei unde lucrez susține că se poate insă firma care ar trebui sa îmi elibereze facturile aferente, spune că este imposibil.
Iar a doua întrebare, daca într-adevăr nu se pot emite doua facturi , pot returna ochelarii de vedere.
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Buna seara!
Intr-un apartament unde nu locuiește nimeni, proprietarul tot are niste cheltuieli. Am inteles. Insa, daca apartamentul este închiriat, de ce chiriasul trebuie sa achite, ceea ce proprietarul achita oricum.
Va multumesc anticipat pentru răspuns!
Va multumesc!
Am inteles.
Si in cazul in care raman in preaviz, ar trebui sa fiu platita oricum, nu-i asa?
Buna ziua!
Am comunicat administratorului firmei unde lucrez, ca doresc incetarea CIM, iar acesta mi-a cerut sa raman in preaviz. Dumneai nu a facut nici un calcul, iar dupa cateva zile cand i-am comunicat ca acest preaviz include si cele 5 zile de concediu neefectuate, mi-a spus sa scriu demisia mai devreme cu exact aceste zile
Este legal acest lucru?
Sa renunte la preaviz desi initial a dorit acest lucru? Asta doar ca sa nu mai ma plateasca inca 5 zile.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Va multumesc pentu raspuns.
Buna seara!
Am urmatoare problema: In decembrie 2017 am stabilit cu o cunostinta sa imi incheie contract de munca, urmand ca eu sa gestionez comenzile pe un site. Intrebarea mea este daca eu nu am facut vizita medicala( care inteleg ca este obligatorie), pentru ca el a spus ca este optionala si nu mi-a adus nici un act sa semnez si contractul de munca nu are inscris nr de inregistrare de la Revisal, este valid totusi? Abia la insistentele mele a venit cu niste foi printate din care spune el ca reiese ca ar fi inregistrat ( plus un mail de la contabila in care scrie ca a fost inregistrat.
Sa inteleg ca singura optiune a mea este sa merg personal la ITM sa verific?
Va multumesc!