avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara! Intr-un apartament unde nu locuiește ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara! Intr-un apartament unde nu locuiește nimeni, proprietarul ...

Buna seara!
Intr-un apartament unde nu locuiește nimeni, proprietarul tot are niste cheltuieli. Am inteles. Insa, daca apartamentul este închiriat, de ce chiriasul trebuie sa achite, ceea ce proprietarul achita oricum.
Va multumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:03, 2 Septembrie 2021
Nu este o regula generala, se poate incheia acel contract de inchiriere in mai multe feluri. Se obisnuieste totusi ca acele cheltuieli de locuire sa le plateasca chiriasul. Care nu va plati fond de reparatii, de rulment, etc., ce tin de proprietar.
Obligatiile partilor in cazul inchirierii unui spatiu cu destinatia de locuinta sunt cele contratual asumate
In perioada de derulare contract de locatiune locatarul are obligatia sa achite cote lunare intretinere mai putin fonduri rulment si de reparatii
Chiriasul trebuie sa achite c/v obligatii lunare intretinere aferente apartament pe care il utilizeaza el nu proprietarul acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriașii plătesc fondul de reparații incluse în cheltuielile de întreținere? kikybaly kikybaly Bună seara, Aș vrea să știu dacă, conform legislației în vigoare, plata fondului de reparații și a fondului de rulment (cele incluse în cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Chiriasul trebuie sa plateasca cota parte sau proprietarul? Puchiduta Puchiduta Buna ziua, doresc sa ma autati cu un raspuns. chiriasul trebuie sa plateasca cota parte indiviza? sau proprietarul? Pentru ca cota parte indiviza inseama cu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli curente la imobil inchiriat memelita memelita Buna ziua, Am câteva cheltuieli pe care nu știu cum sa le interpretez. 1. Am un wc din 2012 care la închiriere arata bine, întreținut, insa la 1,6 ... (vezi toată discuția)