avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate Georgetaberger

Activitate Georgetaberger

Dacă o femeie fara servici a ramas insarcinata fara a fi casatorita și partenerul nu doreste copilul si nici nu doreste sa participe la cresterea lui,femeia nedorind să facă avort din motive morale și religioase,ce ajutor poate primi din partea statului la naștere?
Răspuns la discuția Pensie nerevizuibila
Bună ziua!Aș dori un răspuns la ultima postare,vă rog frumos!

Georgetaberger a scris:

Bună ziua!Sunt născută în septembrie 1962,sunt pensionata grad 3 din aprilie 2015,la acea vreme cu un stagiu de cotizare 33 ani 5 luni si 27 zile.Am si 12 ani 2 luni și 26 zile lucrati in grupa 2 care nu mi-au fost luati in calcul spunand ca functia nu prevede,desi acest drept este înscris în cartea de muncă și am si adeverinte cu sporuri care tot asa nu mi-au fost luate în calcul.Colegi ai mei care au lucrat acolo au primit grupa,noi lucrând în incinta aceluiasi santier pe platforma chimică.Așa zisa funcție era de primitor distribuitor.Am 2 întrebări pentru dvs.1.Dacă fac cerere la Casa de Pensii de recalculare,că am inteles că se recalculeaza pentru cei care au lucrat anterior 2001 în grupă,am sorți de izbândă sau mă adresez instanței?2.Dacă puteți să-mi spuneți când pensia mea de handicap devine nerevizuibila,pentru că nu iau pensie cât dau pe referate medicale.Îmi cer scuze că am scris puțin prea mult și vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.

Bună ziua!Sunt născută în septembrie 1962,sunt pensionata grad 3 din aprilie 2015,la acea vreme cu un stagiu de cotizare 33 ani 5 luni si 27 zile.Am si 12 ani 2 luni și 26 zile lucrati in grupa 2 care nu mi-au fost luati in calcul spunand ca functia nu prevede,desi acest drept este înscris în cartea de muncă și am si adeverinte cu sporuri care tot asa nu mi-au fost luate în calcul.Colegi ai mei care au lucrat acolo au primit grupa,noi lucrând în incinta aceluiasi santier pe platforma chimică.Așa zisa funcție era de primitor distribuitor.Am 2 întrebări pentru dvs.1.Dacă fac cerere la Casa de Pensii de recalculare,că am inteles că se recalculeaza pentru cei care au lucrat anterior 2001 în grupă,am sorți de izbândă sau mă adresez instanței?2.Dacă puteți să-mi spuneți când pensia mea de handicap devine nerevizuibila,pentru că nu iau pensie cât dau pe referate medicale.Îmi cer scuze că am scris puțin prea mult și vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Bună ziua!Mă numesc Georgeta Berger și aș dori să știu dacă beneficiez de reducerea vârstei de pensionare cu 10 ani.Sunt încadrată în grad de handicap mediu,la data încadrării în grad având un stagiu de cotizare de 32 ani și 8 luni.Am drept de muncă 4 ore,lucrând astfel până în prezent 3 ani și 10 luni.Credeți că pot beneficia de această reducere și dacă da ce demersuri ar trebui sa fac.Vă multumesc mult!
Răspuns la discuția Varsta pensionare
Buna ziua!Sunt nascuta in septembrie 1962.Am fost pensionata pe caz de invaliditate in luna aprilie 2015 cu un stagiu de cotizare de 33 ani 5 luni si 27 zile.In aceasta perioada am lucrat efectiv 100% in grupa a II a 12 ani 2 luni si 26 zile.Mentionez ca in acest moment mai am lucrati 2 ani si 9 luni cu timp partial de 4 ore,care asa cum stiu eu se considera timp intreg.Daca nu este asa va rog frumos sa ma corectati.Intrebare este:cand ma pot pensiona definitiv beneficiind de reducerea de grupa sau anticipat.Va multumesc anticipat pentru raspuns! Imi cer scuze ca am revenit cu aceasta intrebare,dar in acel moment nu aveam datele exacte.
Răspuns la discuția Varsta pensionare
Va multumesc mult!Sa va dea Dumnezeu sanatate ca va faceti timp sa ne raspundeti,in conditiile in care cei de la pensii ne trateaza cu indiferenta!Toate cele bune va doresc!
Buna ziua!Am un stagiu de cotizare de 36 ani din care 12 ani in grupa II de munca.sunt nascuta pe 22.09.1962.Doresc sa stiu cu cat mi se reduce varsta de pensionare si mai exact cat ar fi penalizarea la anticipata partiala.Va multumesc!Si care sunt datele de ptnsionare in cele 3 situatie