avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate Pop D

Activitate Pop D

Răspuns la discuția Anularea schitei de parcelare
Primaria ameninta cu asta noii cumparatori care cer certificate de urbanism pt a construii. Suparati pe cel care a parcelat si nu a respectat certificatul de urbanism ? Poate face asta legal?
Dar odata ce arhitectul primariei elibereaza certificatul de urbanism si nu cere puz , terenul inseamna ca este construibil iar primarul incapatanat ca nu vrea sa semneze.
Nu stiu daca a prezentat la notar, nici nu stiu sa ma fi intrebat notarul daca sunt de acord.
Se poate anula o schita de parcelare de catre primarie a unui teren intravilan in suprafata de 5076mp propietate privata, Mentionez faptul ca primaria a emis un CU unde cere un PUZ zonal pt a putea parcela, iar propietarul merge la ocpi si face parcelarea terenul in 7 parcele fara acel certificat de urbanism emis de primarie iar apoi vinde unele parcele legal si se scapa de ele fara a mai efectua un PUZ. Pe terenul respectiv de 5076mp sunt 7 propietari. Terenul ede deservit de un drum de servitute de 6m. Poate anula primaria parcelarea acestui teren iar noii propietari care au cumparat cate o parceluta mica de aprox 600mp sa aibe de suferit? Parcelarea este aprobata de ocpi vizata ancpi parcele vandute cu contract la notar inscrise in cf cu nr cadastrale noi.deci totul legal
Buna ziua! Mentionez faptul ca in data de 18.12.2017 am depus la primarie documentatia pt eliberarea unui CU pt o casa p+m. Accesul la parcela care are 576 m2 si cu o deschidere la strada de 22m se face prin drum de servitute, acest drum de servitute are 4m la intrarea din drumul judetean pe o lungime de aprox 40ml dupa care se largestela 6 m pe o portiune de aprox 110 ml pana la parcela mea, iar mai in spate de parcela mea exista si un loc de intoarcere, mentionez faptul ca in cartierul deservit de aceasta strada sunt construite cca 20 de case si mai sunt 8 parcele de 5-6 ari ficare, in data de 16.01.2018 arhitectul sef emite si semneaza certificatul de urbanism ( inainte cu 2 zile de expirarea celor 30 de zile) iar primarul refuza semnarea lui. Motivul invocat de primar este acela ca sunt deja 20 de case si daca o sa se mai construiasca inca 5-6 case o sa fie greu cu accesul auto fapt pt care ar mai vrea un drum care de fapt exista si s-ar putea face un sens de rotatie sa se mai poata iesi pe o strada paralela dar problema este ca vecinul a inchis acel drum care sste tot de servitute ca sustine ca este terenul lui si asa vrea el. Iar primarul imi zice ca daca rezolv eu cu vecinul respectiv sa-si retraga gardul o sa-mi dea certificatul de urbanism pana atunci nu, vecinul fiind unul dificil nu doreste. In situatia mentionata ce treaba as avea eu sa-l dau pe om in judecata? Exista o lege care sa zica cate case se pot construii pe un anumit drum? Primarul face corect acest lucru? In timp ce arhitectul sef a emis CU. Care se afla pe masa primarului de 2 luni jumate. Mentionez faptul ca eu am o copie dupa CU semnat de arhitect dar nu si de primar. Ce as putea face in aceasta situatie?
Nu exista un raspuns exprimat în scris ci doar verbal, practic de ce sunt eu deranjat ca pt ceilalti vecici s-a eliberat si mie nu mi se elibereaza, mă tot amână, dacă o gândim logic este o decizie ilegală din partea autoritătilor.

Bună ziua! În urma cu 2 luni am depus la primărie documentația pt certificat de urbanism p+m, menționez ca doamna de la urbanism nu doreste sa-mi emita un certificat de urbanism favorabil, motivul zice doamna( pâna nu se rezolvă problema drumurilor sau daca se doreste cu Puz) drumul de acces , intrare din drum judetean drumul are aprox 4 m pe o distanta de 40 ml, dupa care se lărgeste la 6 m pe o distanta de 130 ml pana la parcela mea, mentionez faptul că mai în spate de parcela mea exista inca 2 parcele + inca 2 case deja locuite, cartierul fiind unul nou sunt aprox 22 de case din care deja aprox 15 locuite, pt acele case făcute toate de același "constructor" s-au eliberat certificate de urbanism si autorizatii de constructii iar mie om simplu nu mi se elibereaza pt o casa. Vi se pare corect? Exista un mod prin care as putea să-i constrang sa elibereze? Mie nu mi se pare corect ca pt o casa sa nu primesc certificat iar altii pt 20 de case cu accees pe acelasi drum si aceleasi conditii sa se elibereze ( drumul este drum de servitute)