avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Activitate misulik

Activitate misulik

Bună ziua,
Având în vedere Ordinul nr. 1454/2.12.2014 pentru aprobarea
Normelor metodologice privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, de moaşă şi de asistent medical în regim independent., ar fi posibilă asocierea privind funcționarea în același spațiu a unui cabinet de medicină de familie și a unui cabinet de practică independentă asistent medical?
Vă mulțumesc anticipat!
Muțumesc frumos pentru răspuns! Un sfârșit de săptămână liniștit.
Bună ziua,
Revin la acest subiect și întreb ce putem face (suntem mai multe persoane) dacă graficul de eșalonare a plăților diferențelor salariale nu a fost respectat, primind doar prima tranșă - de 5% - integral ( la sfârșitul anului 2016). În al 2-lea an - 2017 - , din ce-a de-a 2-a tranșă, care, cf. legii, este de 10% din suma cuvenită (rapartizată în 4 tranșe trimestriale) s-au primit doar 15%, și aceia abia la sfârșitul anului 2017, în decembrie. De atunci nu s-a mai virat niciun ban în cont Am sunat la instituție (universitate de stat) și mi s-a răspuns (în zeflemea și râzând) că banii o să-i vedem când i-or vira statul.
Vă mulțumesc anticipat!
Va multumesc frumos pentru raspuns. O sa fac o cerere catre institutie in care o sa solicit acest lucru. O zi frumoasa sa aveti!
Buna ziua!
Am de recuperat o anumita suma de la unitatea de invatamant unde am fost incadrata, conform legii 85/2016. Eu am demisionat in iunie 2016 si, in prezent, nu lucrez (nu sunt angajata nicaieri). Am citit legea si ea precizeaza ca platile neesalonate se pot face doar catre pensionari si cu alti termeni privind esalonarea pentru cei care se apropie de pensie. Legat de cei care nu mai lucreaza in invatamant nu se fac alte precizari. Intrebarea mea este daca pot face ceva pentru a primi suma respectiva mai repede - fara esalonare. As avea nevoie urgenta de acei bani.
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Angajare asistent universitar
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns!
Răspuns la discuția Angajare asistent universitar
Reprezentantul legal al școlii doctorale? Mi s-a comunicat doar că trebuie să am ore de predare in calitate de doctorand. Ore pe care, în acest moment, le efectuez la plata cu ora. Voiam să știu dacă aveam dreptul să fiu angajată - pe perioadă determinată - începând cu momentul dobândirii statutului de doctorand (enunțul legii îmi pare imperativ). Vă mulțumesc!
Buna seara!
Sunt doctorand în anul 2, domeniul Medicină și aș vrea să vă întreb dacă este legal să nu fi fost informată că, în calitate de doctorand, conform aricolului 290 alineat 1 și 2, din Legea Învățământului (text actualizat șa 20.12.2012), IOSUD sau o altă instituție membră a IOSUD, mă angajează pe post de asistent universitar (sau de cercetare - nu e cazul) . Vă mulțumesc frumos!
Răspuns la discuția Pensie alimentara !
Multumesc domna avocat!
Si eu intuiesc logica acelor prevederi , nu pot omite insa ca dreptul se aplica persoanei, individului. Domnul Elis spune ca: "multi dintre noi nu inteleg de ce legea nu este mai aspra in asemenea cazuri.". Deja sunt 2 opinii distincte. Si asta e normal dar cum ne pliem la ideea ca in fond toate instituriile se adreseaza persoanei ca individualitate si apoi ca intreg? Nu o lungesc caci sunt off topic. Poate se poate deschide un topic pe acest forum in care sa se atinga si alt subiect/subiecte. In speta unul care sa puncteze legatura intre institutie si individ/individualitate si comunitate. Si eu va doresc cele bune!
Răspuns la discuția Pensie alimentara !
In primul rand multumesc pentru raspunsuri!
Si eu consider la fel, doamna avocat, si asta vi-o poate confirma chiar copilul! Nu sunt genul care baga strambe, fiindca nu am frustrari din copilarie! Dar atunci cand incurajezi relatia dintre parinte si copil, ba chiar te rogi de parinte sa o faca si ti se raspunde: "ce crezi ca daca as vizita copilul regulat si m-ar preocupa partea emotionala s-ar schimba ceva" nu poti sa nu-ti pui intrebarea daca acel parinte e constient de statutul pe care-l are si daca-si merita statutul!!! Nu inteleg de ce unele persoane ironizeaza nefiind in cunostinta de cauza dar, sincer, nici nu ma intereseaza. Prefer discursurile clare si la obiect , de aceea ii multumesc inca o data domnului avocat! Am inteles ce am de facut: deschiderea unui proces pentru recalcularea pensiei, in care sa incerc sa aduc dovezi legate de veniturile reale ale tatalui, iar in cazul in care nu pot face asta, raportarea la salariul minim pe economie ( care in orice caz ar fi o suma mai mare decat cea platita in prezent). Inteleg ca, daca tatal alucreaza cu un contract care nu este declarat la nicio institutie de competenta, pot sa uit ca as putea face dovada ca veniturile lui sunt mai mari. Ok, o sa incerc , daca reusesc bine si daca nu, ma adaptez caci n-am incotro!
Intrebarea legata de abandon era colaterala si din punctul meu de vedere motivata. Si in plus reflecta faptul ca eram curioasa daca legislatia s-a mai modificat la noi. Daca dvs (Avlil) v-ati obisnuit sa priviti o problema doar din perspectiva meseriei, sunt de acord, dar asta nu va da dreptul (libertatea da) la ironie. Daca legat de termenul "suferinte fizice " lucrurile sunt clare, cand vorbim de cele morale devin alunecoase. Cred ca in aceasta privinta Romania este la limita superficialului, adica la limita inferioara de protectie. Sau daca se trimit niste bani este suficient sa te numesti parinte? Si cum nu agreez extremele , uite ca am pus o intrebare. Dumneavoastra, doamna avocat, daca priviti dintr-o alta perspectiva decat cea a meseriei pe care o practicati, cum ati resimti faptul ca tatal copilului dumneavoastra a provocat suferinte psihologice copilului, printr-o atitudine repetata (13 ani) de indiferenta si iresponsabilitate? Si daca ma credeti bine si daca nu, iarasi bine, nici nu am mai numarat de cate ori copilul astepta cu lacrimi in ochi ca tatal sa vina sa-l ia la un suc, asa cum i-a promis si nici cate scuze i-am gasit acestui om, tocmai pentru a nu-i provoca copilului o suferinta in plus. Astazi, la 15 ani copilul afirma ca nici nu vrea sa-l mai vada, si nu fiindca nu-l iubeste, ci fiindca nu mai poate sa suporte durerea. Si e bine ca acum poate sa i-o spuna personal dar, cat a fost mic a fost vulnerabil la "agresiunile" - spuneti dvs de ce natura- ale parintelui. O legislatie fireasca cred ca ar trebui sa fie ceva mai profunda si sa protejeze cu adevarat cadrul sanatos de dezvoltare a unui copil fiindca acesta , pe langa nevoi materiale are si nevoi de alta natura! Imi cer scuze ca m-am intins la amanunte dar m-a zgandarit ironia. Faptul ca o faceti gratuit nu inseamna sa o faceti superficial. E simplu. Nu toti suntem la fel. Si nici nu va obliga cineva sa raspundetii :D