avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Plata diferente salariale conform legii85/2016
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Plata diferente salariale conform legii85/2016

Buna ziua!
Am de recuperat o anumita suma de la unitatea de invatamant unde am fost incadrata, conform legii 85/2016. Eu am demisionat in iunie 2016 si, in prezent, nu lucrez (nu sunt angajata nicaieri). Am citit legea si ea precizeaza ca platile neesalonate se pot face doar catre pensionari si cu alti termeni privind esalonarea pentru cei care se apropie de pensie. Legat de cei care nu mai lucreaza in invatamant nu se fac alte precizari. Intrebarea mea este daca pot face ceva pentru a primi suma respectiva mai repede - fara esalonare. As avea nevoie urgenta de acei bani.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2016
misulik, utilizator
Cel mai recent răspuns: misulik , utilizator 11:12, 5 Mai 2018
Va adresati institutiei de invatamant la care ati prestat activitatea în perioada 1 octombrie 2008 - 13 mai 2011.
Va multumesc frumos pentru raspuns. O sa fac o cerere catre institutie in care o sa solicit acest lucru. O zi frumoasa sa aveti!
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2016
misulik, utilizator
Bună ziua,
Revin la acest subiect și întreb ce putem face (suntem mai multe persoane) dacă graficul de eșalonare a plăților diferențelor salariale nu a fost respectat, primind doar prima tranșă - de 5% - integral ( la sfârșitul anului 2016). În al 2-lea an - 2017 - , din ce-a de-a 2-a tranșă, care, cf. legii, este de 10% din suma cuvenită (rapartizată în 4 tranșe trimestriale) s-au primit doar 15%, și aceia abia la sfârșitul anului 2017, în decembrie. De atunci nu s-a mai virat niciun ban în cont Am sunat la instituție (universitate de stat) și mi s-a răspuns (în zeflemea și râzând) că banii o să-i vedem când i-or vira statul.
Vă mulțumesc anticipat!
Depuneti sesizare la Minister si la Corpul de Control al Primului-ministru.
Muțumesc frumos pentru răspuns! Un sfârșit de săptămână liniștit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesorii vor primi, în decurs de cinci ani, diferenţele salariale la care aveau dreptul între octombrie 2008 şi mai 2011 unFostProfesor unFostProfesor Profesorii vor primi, în decurs de cinci ani, diferenţele salariale la care aveau dreptul între octombrie 2008 şi mai 2011. Am vazut in metodologie ca ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu Tony 71 Tony 71 Am depus dosarul de recuperare timbru de mediu în aprilie 2016, cu ordonanța care prevedea restituirea eșalonat în 5 ani. Am primit decizia în noiembrie ... (vezi toată discuția)
Sentinte judecatoresti in invatamant maria-mihaela maria-mihaela Buna ziua. Am lucrat in invatamant, personal didactic auxiliar, pana in iulie 2017 cand mi-am dat lichidarea. Ma incadrez la Legea 85/2016 privind restituirea ... (vezi toată discuția)