Bineinteles ca doar asupra profitului, insa avand in vedere ca la un profit sub 22.800 RON nu se plateste CAS deloc, intrebarea mea este daca la un PROFIT de 30.000 RON ce depaseste acest plafon se plateste CAS doar pentru diferenta peste 22.800 RON (adica doar pentru 7200 RON) sau pentru intreg profitul de 30.000 RON?
Multumesc.
Daca profitul anual din tranzactii de actiuni la Bursa BVB depaseste plafonul de 22800 lei (1900 lei *12 luni), CASS se aplica la excedent sau la profitul total?
De exemplu, la un profit anual de 30000 lei, CASS se aplica la 7200 lei (30000-22800), sau la totalul de 30000?
Pentru calculul CCC se iau in considerare ultimele 12 luni intregi incasate pana la nastere, sau se considera si fractiuni de luna?
De ex, daca nasc in 15 martie, se iau in considerare si incasarile pe jumatatea de luna 1-15 Martie (jumatate din salariu martie + deconturi) sau doar pana la ce am incasat ca salariu intreg pentru 1-28 Februarie, luna intreaga?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,
Daca am actiuni la BVB care prin vanzarea lor in timpul concediului de crestere copil vor genera profit impozabil (sub plafonul de 1900*12=22800 lei anual), exista riscul sa pierd indemnizatia de CCC?
De asemenea, la astfel de venituri din tranzactii actiuni, se aplica OUG 111/2010 conform careia pot sa am venituri impozabile doar daca profitul este sub 3750 lei (1250 lei * 3)? Tranzactionarea la Bursa se considera activitate propriu-zisa sau profitul poate fi si mai mare de atat fara sa ma afecteze?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,
Luna aceasta am incasat prima indemnizatie de pre-natal aferenta lunii Ianuarie 2018 (am intrat in prenatal incepand cu 3 Ian deci beneficiez de nr maxim de zile lucratoare de pe ianuarie). Totusi, am observat pe fluturasul de salariu ca indemnizatia de prenatal a fost impozitata cu 25% pentru Asig Sociale si 10% Asig de Sanatate, iar sumele folosite ca baza de impozitare pentru cele 2 contributii sunt diferite (mai mare la asig sociale si mai mica la sanatate).
Este normala retinerea acestor contributii avand in vedere ca in mod normal indemnizatia de prenatal se considera 85% din media bruta a ultimelor 6 luni? De ce se mai aplica si sanatatea si asig sociale?
Multumesc.