avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul CASS pt castigul din tranzactii bursiere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul CASS pt castigul din tranzactii bursiere

Buna ziua,

Daca profitul anual din tranzactii de actiuni la Bursa BVB depaseste plafonul de 22800 lei (1900 lei *12 luni), CASS se aplica la excedent sau la profitul total?
De exemplu, la un profit anual de 30000 lei, CASS se aplica la 7200 lei (30000-22800), sau la totalul de 30000?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:17, 19 Aprilie 2018
Se discuta de castig la tranzactiile bursiere, nu despre alte expresii si atat impozitul cat si contributiie sociale, doar asupra valorii castigului se aplica procentele.
Bineinteles ca doar asupra profitului, insa avand in vedere ca la un profit sub 22.800 RON nu se plateste CAS deloc, intrebarea mea este daca la un PROFIT de 30.000 RON ce depaseste acest plafon se plateste CAS doar pentru diferenta peste 22.800 RON (adica doar pentru 7200 RON) sau pentru intreg profitul de 30.000 RON?
Multumesc.
Se aplica procentele pentru cass si cas la valoarea plafonului adica la 22800 lei, indiferent cu cat il depasiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile din tranzactionare la bursa in concediu crestere copil sunt permise? Munz Munz Buna ziua, Daca am actiuni la BVB care prin vanzarea lor in timpul concediului de crestere copil vor genera profit impozabil (sub plafonul de 1900*12=22800 ... (vezi toată discuția)
Cas cass 2018 steef steef In anul fiscal precedent (2017) am realizat venituri din activitati independente-profesii liberale(peste 22.800 lei/an) si din ... (vezi toată discuția)
Cât ar trebuii sa platesc cas si cât cass in acest an? Costel.varga@yahoo.com Costel.varga@yahoo.com Anul trecut am realizat ca si pfa 34000lei dar un profit de 1770iar anul acesta am depus deja declaratia 220 si 200 si am estimat un venit brut de 12000 si ... (vezi toată discuția)