Firma la care am fost angajata a facut concedieri colective si acum sunt in somaj. Din cauza ca firma nu a platit contributiile datorate statului pe o perioada de doua luni, la somaj figurez cu aceasta perioada mai putin, la vechime. Problema care apare este ca nu e completata toata cartea de munca si la somaj nu imi iau in considerare lunile lucrate anterior la alte firme pe motiv ca nu apar in cartea de munca. Am adus adeverinte, dar nu le-au luat in considerare, sustin ca nu sunt bune pe motiv ca nu e trecut programul de lucru pe ele (unul din motive). In perioada pt care vechimea nu e trecuta pe cartea de munca am lucrat in paralel la doua firme (aproximativ un an), dar cu program normal la ambele si contributiile pentru salariile respective au fost platite de angajatori. (Mi-a venit si acasa de la pensii o situatie cu punctele de pensie cumulate). Un alt motiv pt care cei de la somaj nu imi iau in considerare adeverintele este ca am lucrat cate 8 ore la cele doua firme, in acelasi timp. In conditiile astea, vechimea pe care mi-au luat-o in calcul doar pe baza cartii de munca (cu contributiile achitate, mai putin doua luni de la ultimul loc de munca), nu depasesc 3 ani (ironie: 2 ani si 11 luni si cateva zile) si nu ma incadrez la grila cu procentul de 3%. Daca sunt sau am fost in ilegalitate, intrebarea mea e : de ce nu a fost facuta o sesizare mai repede? Daca se poate face ceva, nu neaparat sa iau procentul, dar sa imi rezolv cartea de munca, v-as ruga sa imi dati un sfat. va multumesc
Am fost angajata la o firma romano-germana de scari interioare. Datorita unor probleme aparute in Germania, firma a intrat in reorganizare judiciara. S-au facut concedieri colective, majoritatea angajatilor intrand in somaj. Problema este ca firma nu ne-a virat salariile pe luna aprilie si despre salariile compensatorii ni se spune ca o sa le primim cand se vand utilajele. Asta inseamna ca s-ar putea sa nu le mai vedem niciodata.....?!?:( Firma a pastrat un numar foarte mic de angajati, carora le-a platit salariul pe luna aprilie. Noi ceilalti am ramas fara bani. Din cate stiu, in asemenea situatii angajatii au prioritate la plata salariilor si a celorlalte drepturi banesti ce decurg din asemenea situatii, dar s-au platit niste furnizori cu care, domnul director a spus ca trebuie sa mai colaboreze, adica are nevoie de ei, deci noi angajatii concediati nu mai suntem pe primul loc asa cum precizeaza legea. Intrebarea mea este ce putem face in situatia aceasta? Va multumesc si astept un raspuns
E vorba de, sa ii spun asa,"uniforma" supermarketului unde lucrez eu.Am semnat pe un tabel cand am primit acest echipament iar zilele trecute, cand l-am dat, am intocmit un Proces Verbal in 3 exemplare semnate de ambele parti si de Director, unul e la mine, altul la colega careia i-am dat echipamentul si unul e in pus intr-un dosar. O sa cer si bonul de transfer.
Multumesc pt sugestii.
sunt angajata la un supermarket si cam de o saptamana o colega care va fi promovata ca sefa de raion de la 1 dec m-a rugat sa ii dau echipamentul meu, ea sustinand ca nu a primit echipament, la data respectiva, cand s-au dat echipamentele ea neavand nevoie. I-am spus ca nu il instrainez. Problema este ca intr-un fel m-a obligat, vorbind cu directoarea, directoarea la randul ei solicitandu-mi sa ii dau echipamentul. In cele din urma am acceptat. Intrebarea este: pe ce baza m-au obligat sa imi instrainez echipamentul chiar daca eu nu l-am purtat ca asa a fost situatia? E suficient un Proces Verbal trimis la resurse umane ca sa imi scada mie echipamentul de pe fisa mea?Trebuia sa mai sustin in continuare ca nu imi instrainez echipamentul? Maine o sa dau echipamentul. Va rog sa ma ajutati.
sunt angajata la un supermarket. La angajare ne-a spus ca ne trage 10% din venitul net drept garantie.pe ce baza legala se ia aceasta garantie si exista posibilitatea sa nu o mai vad?:-/