avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme somaj plecate de la necompletarea cartii de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme somaj plecate de la necompletarea cartii de munca

Firma la care am fost angajata a facut concedieri colective si acum sunt in somaj. Din cauza ca firma nu a platit contributiile datorate statului pe o perioada de doua luni, la somaj figurez cu aceasta perioada mai putin, la vechime. Problema care apare este ca nu e completata toata cartea de munca si la somaj nu imi iau in considerare lunile lucrate anterior la alte firme pe motiv ca nu apar in cartea de munca. Am adus adeverinte, dar nu le-au luat in considerare, sustin ca nu sunt bune pe motiv ca nu e trecut programul de lucru pe ele (unul din motive). In perioada pt care vechimea nu e trecuta pe cartea de munca am lucrat in paralel la doua firme (aproximativ un an), dar cu program normal la ambele si contributiile pentru salariile respective au fost platite de angajatori. (Mi-a venit si acasa de la pensii o situatie cu punctele de pensie cumulate). Un alt motiv pt care cei de la somaj nu imi iau in considerare adeverintele este ca am lucrat cate 8 ore la cele doua firme, in acelasi timp. In conditiile astea, vechimea pe care mi-au luat-o in calcul doar pe baza cartii de munca (cu contributiile achitate, mai putin doua luni de la ultimul loc de munca), nu depasesc 3 ani (ironie: 2 ani si 11 luni si cateva zile) si nu ma incadrez la grila cu procentul de 3%. Daca sunt sau am fost in ilegalitate, intrebarea mea e : de ce nu a fost facuta o sesizare mai repede? Daca se poate face ceva, nu neaparat sa iau procentul, dar sa imi rezolv cartea de munca, v-as ruga sa imi dati un sfat. va multumesc
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 18:02, 18 Iunie 2009
AJOFM-ul ar trebui sa se sesizeze cand intalneste firme care nu si-au platit contributiile.

Pentru a nu bate pasul pe loc si-a pierde timpul, incercati sa contactati angajatorii anterior si sa le solicitati alte adevrinte in conformitate cu cerintele celor de la somaj. Rugati sa vi se spune exact ce trebuie sa contina adeverintele inainte de-a contacta fostii angajatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca.. ursu.mihai ursu.mihai Lucrez de 1 an si un pic la o firma mare si acestia mi-au cerut sa aduc cartea de munca unde am lucrat eu inainte sa ma angajez aici. Nu am reusit sa dau de ... (vezi toată discuția)
Cine completeaza cartea de munca? jade84 jade84 Buna ziua! O scurta intrebare am si eu. Pana acum am fost angajata la 2 societati. Deoarece prima nu mi-a facut carte de munca, am fost la ITM, mi-am luat o ... (vezi toată discuția)
Pentru somaj sadaka sadaka Buna tuturor, Va rog sa ma ajutati in problema somajului. Pe 25.02.2009 am fost pusa in fata unei notificari prin care sunt anuntata ca firma imi desfinteaza ... (vezi toată discuția)