Buna tuturor,
Va rog sa ma ajutati in problema somajului.
Pe 25.02.2009 am fost pusa in fata unei notificari prin care sunt anuntata ca firma imi desfinteaza postul, urmare a acestei decizi voi fi concediata.
Am inteles ca trebuie sa am contributia de somaj platita la zi ( continuitate), sa am 12 luni din 24 de luni pentru a beneficia de somaj.
Eu am lucrat la firma care ma concediaza 7 luni ( 11.08.2008-25.03.2009),am venit din alta parte cu continuitate ( fara nicio zi de pauza),insa cand am intrebat de adeverinta de somaj care imi trebuie la dosarul de somaj , am inteles ca si fosta firma la care am lucrat pe perioada ( 16.03.2007 - 11.08.2008) trebuie sa imi elibereze si ei o astfel de adeverinta de somaj, nu doar firma care ma concediaza acum.
Am fost la firma la care am lucrat si acolo am primit ca raspuns ca nu se poate elibera aceea adeverinta pe motiv ca nu au platiit somajul si nici alte contributii.( si ca nu pot beneficia de indemnizatia de somaj si nu se ia in calcul la vechimea in munca ).
Firma de contabilitate care are contract de prestari servici cu fosta firma la care am lucrat nu vrea sa-mi elibereze niciun fel de adeverinta pe motiv ca nici ei nu au fost platiti pt serviciile lor.
Va rog sa imi spuneti daca exista o cale de rezolvare a situatiei, nu vreau sa pierd dreptul la somaj dar nici vechimea in munca ( cred ca efecteaza pensia) .
Cum pot rezolva si ce mai cuprinde un dosar de somaj?
Pana sa faceti un dosar cu actele necesare pentru a benefucia de indemnizatia de somaj , vedeti mai intai daca ati avut carte de munca.
Mergeti la ITM si cereti cartea de munca ( copie ), apoi intrebati la Casa de Sanatate daca s-a platit CAS-ul .
Dupa aceea la AJOFM vi se va spune ce trebuie sa cuprinda un dosar pentru a beneficia de ajutorul de somaj.
Am carte de munca , in prezent este la firma la care acum sunt in preavizul de 20de zile.
La firma de unde am venit se pare ca nu sunt platite toate contributiile, adica perioada 16.03.2007-11.08.2008, contabila care lucraza acea firma ma anuntat, ca nu poate sa imi elibereze adeverinta aceea din cauza ca nu sunt platite contributiile de catre firma ( chiar daca pe stat apar ca oprite ).
Si oricum nu vor sa elibereze nicnio adev. pe motiv ca nu au fost nici ei platiti.
Declaratiile au fost depuse si statele vizate dar...OP
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recuperare carte munca
Jazmin
Buna seara, am si eu o problema: am fost concediata pe motiv de desfiintare post pe data de 31 decembrie 2009. De atunci tot sun la fosta firma angajatoare si ... (vezi toată discuția)
Somaj sau nu?
Alin822
Buna ziua, sotia mea a lucrat 3 ani cu carte de munca la un magazin(privat).Pe 06.09.2013, i s-a incheiat activitatea definitiv( cu tot cu preaviz), a primit ... (vezi toată discuția)