avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate tentacova1977

Activitate tentacova1977

Buna seara! Soția mea deține o Întreprindere Individuala, magazin mixt și în anii 2020 și o parte din 2022 a beneficiat de OUG 32/2020 , cea referitoare la ajutorul pentru reducerea activității. Cu toate că la momentul respectiv a returnat in fiecare luna dările aferente, CAS, CAAS, impozit pe profit observ că nu s-a înregistrat cu vechime in muncă, ba mai mult în acea perioadă a fost nevoită să-și achite in paralel contribuția pentru sănătate. Întrebarea mea este de ce nu s-a înregistrat cu vechime in muncă? Va mulțumesc frumos pentru o eventuala lămurire! O seară frumoasă și multă sănătate va doresc!
Bună ziua. Avem un chioșc cu cod caen 4711 și unul din codurile secundare 5630( cel cu barurile, mai mult pentru prepararea cafelei la un espresor) . As vrea să știm dacă în condițiile legale actuale mai putem comercializa cafea , la pachet macar. Mulțumesc frumos!
Despre ce documentație e vorba? Pot sa iau număr de ordine pentru fiscalizare si fara sa am semnătură electronica? Pot sa caut alt contabil care știe sa facă acest lucru , doar pentru a-mi scoate acel număr de ordine? Sau trebuie sa ma mut la el cu contabilitatea? Mulțumesc frumos!

Alina Elena a scris:

Accesul in SPV se poate face imediat, dupa ce depuneti documentatia la orice administratie financiara.

Buna ziua! Sotia a înființat o întreprindere individuala cu specific de vânzare produse alimentare , băuturi, cafea, țigări si pe data de 3 decembrie am cumpărat casa de marcat , dar vad ca durează foarte mult primirea acelui nr de ordine in vederea fiscalizării. Din cate am văzut , decalajul e cam de 45 de zile! Problema e ca am luat 30000 de lei din bancă, plătesc dobânzi si rate, dar eu stau cu marfă pe raft , pentru ca nu o pot vinde! Nu stiu din ce motive, contabila cu care colaboram spune ca ea nu poate depune acea declarație C801 , prin care am înțeles ca se poate obține mai repede acel număr de ordine. Ce am putea face ca sa nu stam blocați cu marfa pe raft, pentru ca suntem in pragul depresiei! Va mulțumim anticipat! Sărbători fericite!
Mulțumesc frumos! Prompt , ca de obicei, domnul Neagu!

george-neagu a scris:

Da. Va rog sa cititi si www.avocatnet.ro/articol_477...

Buna seara! Sotia este proprietara unei Întreprinderi individuale si as vrea sa stiu daca pot sa o ajut puțin la carat marfa , etc fara sa fiu angajat al firmei? Am înțeles ca este o lege , prin care pot fi înregistrat si eu la registrul comerțului , insa asigurările sunt facultative, eu fiind angajatul altei firme. Va mulțumesc frumos!
Multumesc frumos , d-l George Neagu! Sanatate multa si fericire va dorim!
buna ziua! sotia mea intentioneaza sa-si deschida un PF incepand cu 1 Ianuarie, ca si magazin mixt ,cu precadere alimentar. Intrebarea mea este : Daca putem deduce ceva din investitiile facute acum, sau ce acte ar trebui ca sa puterm deduce niste investitii , pana la inregistrarea PF-ului? Este vorbe de un frigider, o cafetiera, etc! Multumesc frumos pentru respunsuri!
Da, dar la o firma nu trebuie sa platesc un angajat permanent sau cel putin darile catre stat , indiferent daca am profit sau nu? Cum spuneam , eu lucrez ca agent de paza , noaptea si am ceva timp liber pe zi! La 100 de lei profit pe luna sau deloc ce firma sa-mi fac? Multumesc!
Buna ziua! Sa spunem sa in timpul liber mai confectionez acasa , din tabla, ceva produse de genul tavilor de copt, farase pentru sobe, vatrare, etc. si le vand pe site-urile de profil. Poate ca intr-o luna imi ramane 100-150 de lei profit net, apoi poate 2-3 luni nu se cumpara nimic! Am inteles ca ANAF-ul are un departament care se ocupa cu monitorizari de acest gen! Intrebarea mea este: Trebuie sa declar acest venit si sa platesc impozit? In ce baza se calculeaza? Va multumesc frumos pentru rabdare si amabilitate!