avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate RPDiana

Activitate RPDiana

Salut,

Am primit o amenda pt rovigneta, insa nu mai inteleg nimic. Stiu ca dupa noua lege din 2018 " Plata în 15 zile este jumătate din minimul amenzii " , insa pe ce am primit acasa, spune ca plata se face in 15 zile, si in 48 de ore - la jumatate din suma .

Eu cum platesc acum? Dupa instiintarea lor sau dupa legea din 2018?

Multumesc anticipat!
Multumesc frumos . Acum am inteles.

Momentan , am ramas la intelegere verbala...vedem in timp cum ne descurcam.

O zi buna va doresc
Nu , nu stiu tot ,motiv pt care pun intrebari aici. Se pare ca avocatii si notarii nu prea se inteleg , si nu sunt pe aceasi linie. fiindca de la fiecare primesc rapsuns diferit.

De ce din partea notarului care ne-a divortat,am primit raspuns pozitiv ( cum ca poate face asta ) doar ca pocedura e mai ampla, si noi am dori ceva mai simplu.

De ce un alt notar, a spus ca se poate , doar ca lui nu ii place sa se bage peste divortul si actele altui notar?

De ce avocatii ma trimit in instanta,si notarii nu?

Vedeti dvs. nu stiu nimic, incerc doar sa aflu informatii, dar cand le primesc atata de diferit de la atat experti...eu, muritor de rand ce si pe cine sa mai cred?

Multumesc pentru timpul acordat. Nu dau cu pietre in nimeni, doar ca e dificil sa inoti prin legi cand colace de salvare vin si nu prea...
incorect. Se poate face si la notar, doar ca este o procedura mai ampla...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
fiindca nu inteleg de ce trebuie sa ajung in instanta. vremm la notar, exact cum a fost si divortul, conventia parentala si conventia de partaj. De ce ma tot trimiteti in istanta?
Aia acolo nu au treaba?
Fiindca fostul sot, doreste sa fie totul legal. de ce e asa de inteles, de crezut si facut? dorim sa modificam o intelegere . Nu construim rachete si nici nu impartim active la vreo multinationala.... nu inteleg de ce nu pot primi un raspuns clar , concret si la subiect....
de ce sa ma adresez instantei? Doamne... avem un divort la notar, si de buna voie vrem sa modificam o intelegere.... care este probelma? ce treaba are instanta daca noi suntem amandoi de comun acord? sa ajung in instanta sa platesc cheltuieli de judecata si avocati degeaba?
Buna. Cum e procedura de modificare prin notar a pensiei alimentare?

Am intrebat un notar, dar a zis ca nu se baga peste alt notar care ne-a divortat initial.

Notarul de la divort, a venit cu o sumedenie de aberatii :

- trebuie depusa cerere,semnata de amandoi
- in 30 de zile, vine iar casa la mama o comisie sa vada locul de domicilu a minorul, in ce conditii sta si daca ramane in continuare la mama
- se duce la tata acasa sa vada copilul ( acesta are un copil din casatoria actuala - motiv pt care dorim sa micosram pensia alimntara stabilita la divort )

Nu ar trebui sa fie mai simplu? atata timp cat amnandoi suntem de acord sa facem acest lucru? ce are domicilului minorului , si actualul copil? Intelegerea este intre noi, indiferent de cati copii ar exista sau orice alta situatie....

Multumesc anticipiat !
Buna,

Prin amiabila la notar, putem stabili pensia alimentara ca procent din venit , si nu suma fixa ?
Da, adevarul e ca pe cel de acasa il creste cu doar 283 de lei . asa este corect ! temeiul legal e just in romania...