avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procedura de modificare prin notar a pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procedura de modificare prin notar a pensiei alimentare

Buna. Cum e procedura de modificare prin notar a pensiei alimentare?

Am intrebat un notar, dar a zis ca nu se baga peste alt notar care ne-a divortat initial.

Notarul de la divort, a venit cu o sumedenie de aberatii :

- trebuie depusa cerere,semnata de amandoi
- in 30 de zile, vine iar casa la mama o comisie sa vada locul de domicilu a minorul, in ce conditii sta si daca ramane in continuare la mama
- se duce la tata acasa sa vada copilul ( acesta are un copil din casatoria actuala - motiv pt care dorim sa micosram pensia alimntara stabilita la divort )

Nu ar trebui sa fie mai simplu? atata timp cat amnandoi suntem de acord sa facem acest lucru? ce are domicilului minorului , si actualul copil? Intelegerea este intre noi, indiferent de cati copii ar exista sau orice alta situatie....

Multumesc anticipiat !
Cel mai recent răspuns: RPDiana , utilizator 12:47, 12 Septembrie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va adresați instantei.
de ce sa ma adresez instantei? Doamne... avem un divort la notar, si de buna voie vrem sa modificam o intelegere.... care este probelma? ce treaba are instanta daca noi suntem amandoi de comun acord? sa ajung in instanta sa platesc cheltuieli de judecata si avocati degeaba?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2022
RPDiana, utilizator
si nu puteti sa aveti intelegerea intre dvs, de ce sa apelati la notar ?
Fiindca fostul sot, doreste sa fie totul legal. de ce e asa de inteles, de crezut si facut? dorim sa modificam o intelegere . Nu construim rachete si nici nu impartim active la vreo multinationala.... nu inteleg de ce nu pot primi un raspuns clar , concret si la subiect....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati primit, se merge la instanta. nu aveti nevoie de avocat si nu costa decat 20 de lei taxa.
omul depune cerere, dvs sunteti de acord cu ea si se incheie, ce e greu asa ?

Alte discuții în legătură

Divorț amiabil la notar vs. divort amiabil în instanță lilianmarius lilianmarius Divorț amiabil la notar vs. Divort amiabil în instanță Bună ziua! Soția mea împreună cu care am un copil minor de 2 ani și 10 luni vrea sa ... (vezi toată discuția)
Divort daniella28 daniella28 buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort ... (vezi toată discuția)
Căsătorie cu minor încheiată în italia, divorț românia? Teoprofmua Teoprofmua Bună ziua Parintii minorului 3 ani sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)