avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate Ahirghiligiţei

Activitate Ahirghiligiţei

Buna seara! In data de 1 iulie am data procesului deschis de către sot. Eu sunt de acord cu divorțul si tot ce a declarat acesta. Întrebarea mea este, după primirea hotărârii de divorț mai trebuie așteptat 30 de zile pentru a schimba actele de identitate? Având in vedere ca e de comun acord.
Va mulțumesc!
In urma cu o luna am primit bani prim western union. Un angajat din agenția respectiva a divulgat datele mele unui apropiat împreună cu suma primita si numele personei care i-a trimis. E legal acest lucru? Ce pot face in acest sens?
Buna ziua! Am deschis proces pentru custodia minorului si în același timp k ordonanța președințială pentru a putea părăsi tara 1 luna. Întrebarea mea este, in cat timp se eliberează aceasta ordonanța si cate zile are la dispoziție tatăl pentru a face recurs? Va mulțumesc!
Se poate la notar sa imi cedeze drepturile asupra copilului?
Hristos a înviat! In cat timp se soluționează custodia exclusiva a copilului daca tatal este de acord cu acest lucru? Care sunt demersurile necesare? Tatal a recunoscut copilul care are acum 5 ani dar nu s-a ocupat in nici un fel de creșterea acestuia, copilul nici macar nu il cunoaște. El este trecut doar în certificatul de naștere. Va mulțumesc!
Buna ziua! In urma cu un an jumătate am făcut un antecontract pentru cumpărarea unui apartament. Propritarul avea probleme cu actele si desi termenul lui a expirat am așteptat în continuare. Intre timp, sotul a plecat in străinătate si acum ne presează cu amenințări, jigniri, ca sa terminam actele. As vrea sa renunt la acest antecontract in instanta. Este posibil?
Răspuns la discuția Divorț
In cazul in care acesta nu se prezintă desi a fost înștiințat va avea loc divorțul?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Da, puteti.
Dar, numai printr-o actiune in instanta.
Probabil ca va dura 2-3 luni. Daca nu cunoasteti adresa lui de acolo, o sa dureze mai mult.

Discuție Divorț
Buna ziua! Pot divorța de sotul meu daca acesta este plecat in străinătate? Mentionez ca nu avem copii si nici proprietăți împreună. In cat timp se poate solutiona divortul?
Discuție Recuperare bani
Buna ziua! Acum 1 an am trimis actualului sot o suma de bani in contul lui. Atunci nu eram căsătoriti. Acum vreau sa divorțez si sa recuperez banii trimiși. Ce pot face? Doresc sa menționez ca el ma ameninta ca nu voi primi nimic pentru ca nu il obliga nimeni. Mulțumesc!
Răspuns la discuția Cumparare apartament
Termenul a expirat de pe 15 ianuarie

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Ati mentionat in cuprinsul antecontractului un termen ?