avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În cât timp se soluționează custodia exclusiva a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În cât timp se soluționează custodia exclusiva a copilului când tatăl este de acord cu acest lucru? Care sunt demersurile necesare?

Hristos a înviat! In cat timp se soluționează custodia exclusiva a copilului daca tatal este de acord cu acest lucru? Care sunt demersurile necesare? Tatal a recunoscut copilul care are acum 5 ani dar nu s-a ocupat in nici un fel de creșterea acestuia, copilul nici macar nu il cunoaște. El este trecut doar în certificatul de naștere. Va mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Dacă tatăl este de acord, atunci mergeți împreună la notar si se soluționeaza in 30 de zile. Dacă refuză să vină la notar,atunci formulati acțiune în instanță și puteti obtine autoritatea părintească exclusivă și fără acordul lui, daca probati cele spuse de dvs. În acest ultim caz, termenul de soluționare diferă, depinde in ce oras va aflati si deschideți procesul. Luati legatura cu un avocat( recomandat sau de pe forum) daca tatăl va face probleme si amână prezentarea la notar.
Se poate la notar sa imi cedeze drepturile asupra copilului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, la notar se poate doar cu exercitarea autoritatii parintesti in comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac ca sa obtin custodia fetitei mele? angelaboznea angelaboznea buna ziua, in data de 20.09.2012 am divortat cu custodie comuna asupra copilului. Eu am un an de cand locuiesc in Suedia iar copilul este de 6 luni cu mine. ... (vezi toată discuția)
Custodie totala Dudumaya Dudumaya Buna seara, ma numesc Leonte Claudia si locuiesc in Danemarca. In iulie urmeaza sa aduc si baiatul in varsta de 15 ani pt a l inscrie la scoala.Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusiva Diana2017 Diana2017 Buna ziua! Daca ajung in tribunal cu tatal copilului pentru stabilirea pensiei alimentare si pentru obtinerea custodiei exclusive se pot stabili de la prima ... (vezi toată discuția)