avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Haideti sa ne gandim stimate Phaeton. Sa presupunem ca ii dati imprumutul la notar.
Daca va trebui sa o executati silit in baza actului notarial si are doar bunuri comune va trebui sa cereti partajarea bunurilor comune in timpul casatoriei ceea ce va dura ceva timp...
Daca are bunuri proprii, sa zicem imobile, o veti putea executa pe acel sau acele bunuri fara partaj intre soti.Intr-o atare situatie, v-ar avantaja un act notarial deoarece ati castiga timp in caz de nerestituire a imprumutului.
Poate ca ar trebui sa cautati sa consultati verbal un avocat pentru a intelege foarte bine situatia actului de imprumut, ce ar putea urma sau ce s-ar putea intampla...
Nu cumva dvs., imprumutati chiar societatea comerciala si nu sotia si asociatul?
Acest aspect, la o prima vedere minor, poate schimba radical situatia juridica...
avocat Claudiu Lascoschi
Da,asa stau lucrurile...mai precis suma de bani ,pomenita mai sus , le este necesar in afacerea pe care o deruleaza in prezent! Nu stiu cat de mult schimba asta situatia,pt. ca nu am pregatirea necesara a intelege consecintele, dar multumesc pentru raspunsuri, pe care le consider foarte elocvente si de utilitate maxima situatiei mele!
In fond acest forum are menirea de a spijini utilizatorii lui in a intelege si utiliza elementele legale care ne impieteaza ,mai mult sau mai putin ,viata, la un moment dat.
Multumiri.