avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate Phaeton

Activitate Phaeton

Răspuns la discuția Contract de imprumut intre soti
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Haideti sa ne gandim stimate Phaeton. Sa presupunem ca ii dati imprumutul la notar.
Daca va trebui sa o executati silit in baza actului notarial si are doar bunuri comune va trebui sa cereti partajarea bunurilor comune in timpul casatoriei ceea ce va dura ceva timp...
Daca are bunuri proprii, sa zicem imobile, o veti putea executa pe acel sau acele bunuri fara partaj intre soti.Intr-o atare situatie, v-ar avantaja un act notarial deoarece ati castiga timp in caz de nerestituire a imprumutului.
Poate ca ar trebui sa cautati sa consultati verbal un avocat pentru a intelege foarte bine situatia actului de imprumut, ce ar putea urma sau ce s-ar putea intampla...
Nu cumva dvs., imprumutati chiar societatea comerciala si nu sotia si asociatul?
Acest aspect, la o prima vedere minor, poate schimba radical situatia juridica...

avocat Claudiu Lascoschi



Da,asa stau lucrurile...mai precis suma de bani ,pomenita mai sus , le este necesar in afacerea pe care o deruleaza in prezent! Nu stiu cat de mult schimba asta situatia,pt. ca nu am pregatirea necesara a intelege consecintele, dar multumesc pentru raspunsuri, pe care le consider foarte elocvente si de utilitate maxima situatiei mele!
In fond acest forum are menirea de a spijini utilizatorii lui in a intelege si utiliza elementele legale care ne impieteaza ,mai mult sau mai putin ,viata, la un moment dat.
Multumiri.
Răspuns la discuția Contract de imprumut intre soti
Contractul de imprumut poate imbraca forma consensuala.


Multumesc pentru raspunsuri, dar acestea nu raspund intrebarii:
''In situatia in care nu pot sa recuperez suma de bani imprumutata sotiei si asociatului ei, care forma de contract de imprumut ma ajuta?''
Răspuns la discuția Contract de imprumut intre soti
m_ella2005 a scris:

Pentru ca un asemenea contract sa aiba valabilitate, trebuie ca banii pe care ii imprumutati sotiei sa fie bunul dv propriu.


Cum as putea sa ii imprumut daca nu ar fi vorba de un bun propriu?
Asta ar insemna sa fac dovada dobandirii lor ?
Altfel prin codul Familiei toate bunurile dobandite pe timpul casniciei sunt considerate bunuri comune, nu?
Va rog sa imi explicati!
Am urmatoarea problema delicata :
nu reusesc sa recuperez o suma importanta de bani pe care am acordat-o cu titlu de imprumut ,din pozitia de persoana fizica, unei societati comerciale, cu act de mana!
Sotia mea doreste o suma mare de bani pentru o afacere in care este asociata cu 50% si este de acord sa semnam un contract de imprumut ,prin care eu ii imprumut pe ea si asociatul ei, dar acest contract de imprumut doreste sa fie sub semnatura privata si eu m-am aratat a fi de acord cu asta.
Avand in vedere ca vorbim de o suma mare de bani,iar pe de alta parte eu doresc sa imi pastrez cuvantul,in sensul ca sunt de acord cusemnarea unui contract de imprumut catre cei doi , in forma sus mentionata, va rog sa ma consiliati in aceasta problema!
Multumuiri anticipate !
Răspuns la discuția CODUL CONSTRUCTIILOR
Multumesc pt. solicitudine si doresc sa completez cu inca 2 intrebari:
1.Din experienta dvs. sau dupa normele legale, care este timpul, estimativ, necesar trecerii unui teren din extravilanul agricol in intravilan?
2.Care este latimea necesara a drumului de acces , pentru obtinerea avizului de la ISU(pompieri) in mediul rural?
Multumiri
Doresc sa construiesc o locuinta unifamiliala si pentru asta am inceput sa caut informatii referitoare la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un proprietar de teren ( in extravilan) pentru a putea obtine autorizatia de construire pentru o casa de vacanta si nu reusesc sa aflu care sunt conditiile si ce reglementare este in vigoare in acest sens!
Daca cineva ma poate indruma si ajuta as fi recunoscator...