avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare datorii

Am urmatoarea problema delicata :
nu reusesc sa recuperez o suma importanta de bani pe care am acordat-o cu titlu de imprumut ,din pozitia de persoana fizica, unei societati comerciale, cu act de mana!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:37, 15 August 2010
Adresati va judecatoriei cu actiune civila in pretentii impotriva debitorului.Depuneti ca proba copie dupa chitanta de mana.Achitati taxa de timbru 3% din valoarea debitului inscris in act.Solicitati cheltuieli de judecata,pt.a va recupera aceasta suma pe langa debit.
Problema dvs. include alte intrebari:
- Ce document ati avut la momentul imprumutului cu firma? (actul este semnat de martori, este semnat de administrator)?
- Despre ce suma este vorba?
- Ce functie aveti (ati avut) dvs. in cadrul firmei?
- Care este situatia financiara si juridica a firmei in prezent?
Ultima modificare: Duminică, 15 August 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Actiune in instanta pentru pretentii, dar aveti grije sa nu treaca 3 ani pentru ca se prescrie..
Pe langa actiune, depuneti copia actului incheiat pe care il aveti, poate mai propuneti si martori, care stiu de imprumut.

puteti recupera suma daca ii actionati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut decapotabila decapotabila Buna ziua! Am imprumutat unei persoane 1000 de euro. Persoana respectiva nu mi-a inapoiat banii. In momentul in care i-am imprumutat am facut o copie xerox ... (vezi toată discuția)
Imprumut cu chitanta de mana vlad ionescu vlad ionescu Am imprumutat suma de 10.000 euro in 06.2008 cu chitanta de mana, scrisa si semnata de catre imprumutat in prezenta unui martor care deasemenea a semnat ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati gaby507 gaby507 In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. ... (vezi toată discuția)