avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract de imprumut intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract de imprumut intre soti

Sotia mea doreste o suma mare de bani pentru o afacere in care este asociata cu 50% si este de acord sa semnam un contract de imprumut ,prin care eu ii imprumut pe ea si asociatul ei, dar acest contract de imprumut doreste sa fie sub semnatura privata si eu m-am aratat a fi de acord cu asta.
Avand in vedere ca vorbim de o suma mare de bani,iar pe de alta parte eu doresc sa imi pastrez cuvantul,in sensul ca sunt de acord cusemnarea unui contract de imprumut catre cei doi , in forma sus mentionata, va rog sa ma consiliati in aceasta problema!
Multumuiri anticipate !
Cel mai recent răspuns: Phaeton , utilizator 17:34, 7 Septembrie 2010
Intre soti nu este interzisa decat vanzarea-cumpararea si donatia.
Despre imprumut, legea nu prevede nici o restrictie.
Pentru ca un asemenea contract sa aiba valabilitate, trebuie ca banii pe care ii imprumutati sotiei sa fie bunul dv propriu.
m_ella2005 a scris:

Pentru ca un asemenea contract sa aiba valabilitate, trebuie ca banii pe care ii imprumutati sotiei sa fie bunul dv propriu.


Cum as putea sa ii imprumut daca nu ar fi vorba de un bun propriu?
Asta ar insemna sa fac dovada dobandirii lor ?
Altfel prin codul Familiei toate bunurile dobandite pe timpul casniciei sunt considerate bunuri comune, nu?
Va rog sa imi explicati!
Contractul de imprumut poate imbraca forma consensuala.

Contractul de imprumut poate imbraca forma consensuala.


Multumesc pentru raspunsuri, dar acestea nu raspund intrebarii:
''In situatia in care nu pot sa recuperez suma de bani imprumutata sotiei si asociatului ei, care forma de contract de imprumut ma ajuta?''

Alte discuții în legătură

Donatie manuala favorit.md favorit.md In cadrul unui partaj: sotia a primit o suma de bani de la parintii ei inainte de casatorie, dara fara a se incheia un act de donatie. Din acesti bani sotul a ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut, fara garantie imobiliara-executare silita antony antony Am imprumutat o suma de bani cu contract notarial, dar fara garantie imobiliara. Nu am mai reusit sa inapoiez in timpul stabilit prin contract suma, iar ... (vezi toată discuția)
Bani dati cu imprumut geta36 geta36 sotul/sotia imprumuta firma la care este asociat, cu o suma mare de bani, fara aprobarea celuilat sot/sotie (fara ca acesta sa stie, practic) . Cum poate ... (vezi toată discuția)