avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea.96

Activitate Andreea.96

Discuție URGENTA !!
Buna ziua. Sunt insarcina si lucrez cu contract pe termen determinat ce are sa exipre in luna Mai . De curand medicul ginecolog mi-a dat o fisa cu risc maternal. Acaesta am depus-o la firma la care lucrez, impreuna cu restul actelor cerute de ei. Urmand sa mi se acorde concediul de la medicul de familie. Actele au fost depuse de catre firma la medicina munci care a aprobat si mi-a dat la randul ei o foiaie, care urma sa fie depusa la doctorul meu de familie, insa acesta nu mi-a acordat medicalul pe motiv ca pe aceea foaie nu sunt cele doua vize ( DSP si ITM ). Acum firma nu se intereseza de acseste doua lucruri pe care vi le-am spus eu, iar eu nu stiu ce sa mai fac . Am obtinut viza ITM dar cei de la DSP mi-au spus ca firma era obligata sa faca acest lucru, nu eu ca si gravida, neputand sa imi puna acea viza pe foaie . Imi este teama ca raman fara indemnizatie ... Nu stiu ce sa mai fac , ma plimba de colo colo, fac drumuri si nimic.
Buna ziua . Lucrez la o firma din 14 .02.2017 , contrctul fiind pe termen determinat . In mai imi exipra contractul, eu am ramas insarcinata in octombrie 2017. Acum, luna aceasta , medicul mi-a dat riac maternal deoarce am probleme cu sarcina si nu pot lucra la postul meu. Am anuntat la firma si ei nu doresc sa imi mai prelungeasca contractul din luna mai , (eu avand deja 12 luni lucrate la ei fara intrerupere) , pe motiv ca se incarca cu un om in plus degeaba. Insa daca nu eram cu aceasta problema, si ma duceam pana intram in prenatal la 7 luni si 10 zile ( sau la cat se intra, asta fiind in iulie ) mi se prelungea contractul pe nedeterminat. Pe langa asta nu mi se plaste nici prenatalul si posnatalul . Ce trebuie sa fac in acest caz ? Dar indemnizatie mi se acorda ?
Răspuns la discuția Custodie copil

A fost o chestie stabilita de comun acord cu ei , stam cateva zile aici , apoi le aducem si lor fata pentru ca nu vreau sa le rup relatia lor. Iar legat de relatia mea, vor nu vor sa o acepte este treaba lor . Nu pot sta la mana lor sau singura pentru ca doresc ei asta, si cand a fost vorba sa stam acolo unde deja am inceput sa construiesc nu au fost de acord . Asa ca , prin urmare eu tot ma voi muta pentru ca asta este situatia. Problema mea cea mare este , daca acest motiv imi poate influienta negativ procesul in favoarea lor . Nu vreau sa stiu doar daca tatal poate primi custodia feti in sitautia aceasta .
Elena1986ianuarie a scris:

Varianta umana e sa te impaci cumva cu parintii tai, la fel de bine nu poti sa te joci nici cu ei, ai lasat fata la ei si cand nu a mai fost ok pt tine si relatia ta ai luat-o, ei sunt atasati de copil si copilul de ei
Celalta varianta e sa ceri stabilirea domiciliul minorului la actuala adresa
Oricum ar fi gandeste-te la copil ca vad ca in principiu e o problema legata de acceptarea noii tale telatii mai mult decat de copil
Nu il scoateti pe copil din ecuatie

Pai motivele au intervenit dintr-o data . Eu am lucrat, iar cat am lucrat fetita mea a fost in grija mamei mele si al tatalui meu. Stam in aceeasi casa si mi-am permis sa las fata pana vin de la munca cu ei, bineinteles si nu numai ,a avut nopti in care a si dormit cu ei . Ceva normal . Insa acum eu , dupa cum am spus si mai sus, ma-m recasatorit si mai un bebe, nu mai pot lucra pentru ca din nefericire am intrat in risc maternal . Acum fata sta 100% din timpul ei doar cu mine. Parinti mei nu-l suporta pe viitorul sot si am decis ca o perioada sa sa stam la el pentru a se limpezi apele pe acasa. Acum pariti mei l.au contacat pe tatal feti si nu a gasit fata acasa cand a venit 4 zile la rand, si nici ei nu m-au anuntat. Eu stiind ca el e total 0 pentru fata, ca nu este in stare sa vina asa cum vorbisem prin cale amiabila asa ca nu m.am simtit sa il contactez pentru a-i comunica ca stau cu fata cateva zile in alata. Ajunsa acasa am primit tot felul de amenintari din partea parintilor precum doresc ca eu sa nu mai am nicio treaba cu propiul meu copil di ca il vor ajuta pe el,(care pana acum nu a avut nicio treaba cu fata ) sa ma bage in tribunal pentru a castia custodia feti .. Nu stiu ce sa mai fac

Elena1986ianuarie a scris:

Frica nu trebuie sa iti fie.
Ce motive ar putea avea sa ia copilul?
Poti initia actiunea de exercitare a autoritatii parintesti, daca nu are alte probleme care ar afecta copilul vei avea domiciliul la tine si tatal o va vizita la program decis de voi sau de instanta.
Cere in actiune domiciliul minorului la tine, pensie alimentara si program de vizitare in prezenta ta pana se creaza o legatura intre el si copil daca are doar 2 ani copilul si nu s-au vazut pana acum sa fie atasati unul de altul.

Nu am inteles la ce va referiti. Nu este nicio problema de care sa imi fac griji cu privire la custodia fetitei ? Este posibl ca tatal sa reuseasca cumva sa imi ia fetita ?

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Nu aveti de ce sa initiati vre-o actiune in instanta.....

Discuție Custodie copil
Buna ziua. Vin la dumneavoastra cu o nelamurire foarte mare. Sunt intr-o situatie foarte dificila si nu stiu cum as putea iesi fara o lamurire de la dumneavoastra. Eu am o fetita de 2 ani jumate rezultata dintr-o relatie fara a fi casatorita, fetita este trecuta pe numele lui . De cand ne-am despartit, adica de 1 an si cateva luni pe tatal ei nu l-a interesat prea mult de fata, au fost luni in care ma rugam sa vina sa isi vada fata si nimic . Din decembrie a inceput sa vina la fata , i-a adus cateva hainute si dulciuri si acum de cateva zile s-a trezit ca el vrea fata si custodia ei . Dar, eu in tot timpul acesta m-am recasatorit, urmeza sa facem cununia si sunt si insarcinata. Ce trebuie sa fac eu incontinuare, doresc sa bag dosarul pentru custodie , dar imi este teama daca ar putea castiga. Deoarece el nu este cabapil sa aiba grija de ea si nu doresc asa ceva . Astept un raspuns. Va multumesc din suflet .