avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna ziua. Vin la dumneavoastra cu o nelamurire foarte mare. Sunt intr-o situatie foarte dificila si nu stiu cum as putea iesi fara o lamurire de la dumneavoastra. Eu am o fetita de 2 ani jumate rezultata dintr-o relatie fara a fi casatorita, fetita este trecuta pe numele lui . De cand ne-am despartit, adica de 1 an si cateva luni pe tatal ei nu l-a interesat prea mult de fata, au fost luni in care ma rugam sa vina sa isi vada fata si nimic . Din decembrie a inceput sa vina la fata , i-a adus cateva hainute si dulciuri si acum de cateva zile s-a trezit ca el vrea fata si custodia ei . Dar, eu in tot timpul acesta m-am recasatorit, urmeza sa facem cununia si sunt si insarcinata. Ce trebuie sa fac eu incontinuare, doresc sa bag dosarul pentru custodie , dar imi este teama daca ar putea castiga. Deoarece el nu este cabapil sa aiba grija de ea si nu doresc asa ceva . Astept un raspuns. Va multumesc din suflet .
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
Andreea.96, utilizator
Nu aveti de ce sa initiati vre-o actiune in instanta.....
Nu am inteles la ce va referiti. Nu este nicio problema de care sa imi fac griji cu privire la custodia fetitei ? Este posibl ca tatal sa reuseasca cumva sa imi ia fetita ?

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Nu aveti de ce sa initiati vre-o actiune in instanta.....

Frica nu trebuie sa iti fie.
Ce motive ar putea avea sa ia copilul?
Poti initia actiunea de exercitare a autoritatii parintesti, daca nu are alte probleme care ar afecta copilul vei avea domiciliul la tine si tatal o va vizita la program decis de voi sau de instanta.
Cere in actiune domiciliul minorului la tine, pensie alimentara si program de vizitare in prezenta ta pana se creaza o legatura intre el si copil daca are doar 2 ani copilul si nu s-au vazut pana acum sa fie atasati unul de altul.
Pai motivele au intervenit dintr-o data . Eu am lucrat, iar cat am lucrat fetita mea a fost in grija mamei mele si al tatalui meu. Stam in aceeasi casa si mi-am permis sa las fata pana vin de la munca cu ei, bineinteles si nu numai ,a avut nopti in care a si dormit cu ei . Ceva normal . Insa acum eu , dupa cum am spus si mai sus, ma-m recasatorit si mai un bebe, nu mai pot lucra pentru ca din nefericire am intrat in risc maternal . Acum fata sta 100% din timpul ei doar cu mine. Parinti mei nu-l suporta pe viitorul sot si am decis ca o perioada sa sa stam la el pentru a se limpezi apele pe acasa. Acum pariti mei l.au contacat pe tatal feti si nu a gasit fata acasa cand a venit 4 zile la rand, si nici ei nu m-au anuntat. Eu stiind ca el e total 0 pentru fata, ca nu este in stare sa vina asa cum vorbisem prin cale amiabila asa ca nu m.am simtit sa il contactez pentru a-i comunica ca stau cu fata cateva zile in alata. Ajunsa acasa am primit tot felul de amenintari din partea parintilor precum doresc ca eu sa nu mai am nicio treaba cu propiul meu copil di ca il vor ajuta pe el,(care pana acum nu a avut nicio treaba cu fata ) sa ma bage in tribunal pentru a castia custodia feti .. Nu stiu ce sa mai fac

Elena1986ianuarie a scris:

Frica nu trebuie sa iti fie.
Ce motive ar putea avea sa ia copilul?
Poti initia actiunea de exercitare a autoritatii parintesti, daca nu are alte probleme care ar afecta copilul vei avea domiciliul la tine si tatal o va vizita la program decis de voi sau de instanta.
Cere in actiune domiciliul minorului la tine, pensie alimentara si program de vizitare in prezenta ta pana se creaza o legatura intre el si copil daca are doar 2 ani copilul si nu s-au vazut pana acum sa fie atasati unul de altul.

Vorbiţi cu părinţii.Sunteţi fata lor, tatăl copilului dvs. nu le este rudă de sânge.Explicaţi-le că odată fata luată, nici ei nu o vor mai vedea, fiindcă el acum promite marea cu sarea, dar după aceea, uită tot.

Alte discuții în legătură

Custodia copilului 0912 0912 In urma cu 7 ani din concubinaj a rezultat o fetiță. Părinții au oferit dragoste și afecțiune. La 1 an și 2 luni fetița a rămas în grija ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, divort cu minor Anerol11 Anerol11 Sunt căsătorită de 3 ani și am o fetita de un an și noua luni. Eu și soțul deși ne-am iubit am ajuns sa nu se mai înțelegem deloc și sa ne certam ... (vezi toată discuția)
Custodie copil valymylove valymylove Buna ziua ...din cate am inteles in momentul in care te desparti de sot/sotie avocatul poate obtine acordul ca pana la finalizarea procesului pentru custodia ... (vezi toată discuția)