In urma cu 7 ani din concubinaj a rezultat o fetiță.
Părinții au oferit dragoste și afecțiune.
La 1 an și 2 luni fetița a rămas în grija bunicilor pentru ca părinții să poată munci. La scurt timp s-au despărțit.
Tatăl nu a căutat copilul niciodată la domiciliul bunicilor,Nu a contribuit cu nimic la creșterea ei. Timp de 7 ani. Intre timp întemeind alta familie. a mai ținut legătura cu mama din când în când.Tatal susține că bunicii au ferit copilul de el. Și cerut să lase fata in vizită însă bunicii nu au acceptat. Tatăl nu a semnat pentru a lăsa copilul in vacanta in Italia cu bunicii care o cresc
Bunicii nu vor să discute nici cu mama nici cu tatăl fetii.
Mama a vizitat copilul la 2ani ultima data. A întemeiat alta familie in Anglia rezultând și alți copii. Mama nu a putut lua fata sa locuiască în Anglia deoarece tatăl nu ar fi fost de acord.Mama a dorit si a consultat un avocat pentru a obtine tutela unica insa parintii ei au refuzat .deoarece ar fi vrut sa vina personal acasă pentru a face acest lucru.A sunat periodic acasă. Nu a contribuit cu nimic părinților ei pentru creșterea copilului ,aceasta fiind dependenta financiar de actualul concubin. Mama nu vrea sa ia fata de la bunici daca copila nu este de acord .Acum după 5 ani a venit acasă iar părinții ei vor să decadă ambii părinți din drepturi . Cui ii revine tutelă? Având în vedere că fata este străină de părinți? Cine are șanse mai mari la custodie?
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018 0912, utilizator
In principiu, ceea ce vor cere bunicii se va respinge de către instanța, atât timp cât bunicii materni au crescut o in acord cu mama.
Se poate obține custodie exclusiva de către mama dacă demonstrați ca tatăl nu a contribuit cu nimic in creșterea minorei.
Custodie comuna copil
anca28
Mama ecuadorianca stabilita acum in Spania-are carte verde, fetita de 7ani este cu ea de cateva luni.Fetita este cetatean roman ca si tatal.Casatoria celor 2 ... (vezi toată discuția)