avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna ziua. Vin la dumneavoastra cu o nelamurire foarte mare. Sunt intr-o situatie foarte dificila si nu stiu cum as putea iesi fara o lamurire de la dumneavoastra. Eu am o fetita de 2 ani jumate rezultata dintr-o relatie fara a fi casatorita, fetita este trecuta pe numele lui . De cand ne-am despartit, adica de 1 an si cateva luni pe tatal ei nu l-a interesat prea mult de fata, au fost luni in care ma rugam sa vina sa isi vada fata si nimic . Din decembrie a inceput sa vina la fata , i-a adus cateva hainute si dulciuri si acum de cateva zile s-a trezit ca el vrea fata si custodia ei . Dar, eu in tot timpul acesta m-am recasatorit, urmeza sa facem cununia si sunt si insarcinata. Ce trebuie sa fac eu incontinuare, doresc sa bag dosarul pentru custodie , dar imi este teama daca ar putea castiga. Deoarece el nu este cabapil sa aiba grija de ea si nu doresc asa ceva . Astept un raspuns. Va multumesc din suflet .
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
Andreea.96, utilizator
Varianta umana e sa te impaci cumva cu parintii tai, la fel de bine nu poti sa te joci nici cu ei, ai lasat fata la ei si cand nu a mai fost ok pt tine si relatia ta ai luat-o, ei sunt atasati de copil si copilul de ei
Celalta varianta e sa ceri stabilirea domiciliul minorului la actuala adresa
Oricum ar fi gandeste-te la copil ca vad ca in principiu e o problema legata de acceptarea noii tale telatii mai mult decat de copil
Nu il scoateti pe copil din ecuatie

A fost o chestie stabilita de comun acord cu ei , stam cateva zile aici , apoi le aducem si lor fata pentru ca nu vreau sa le rup relatia lor. Iar legat de relatia mea, vor nu vor sa o acepte este treaba lor . Nu pot sta la mana lor sau singura pentru ca doresc ei asta, si cand a fost vorba sa stam acolo unde deja am inceput sa construiesc nu au fost de acord . Asa ca , prin urmare eu tot ma voi muta pentru ca asta este situatia. Problema mea cea mare este , daca acest motiv imi poate influienta negativ procesul in favoarea lor . Nu vreau sa stiu doar daca tatal poate primi custodia feti in sitautia aceasta .
Elena1986ianuarie a scris:

Varianta umana e sa te impaci cumva cu parintii tai, la fel de bine nu poti sa te joci nici cu ei, ai lasat fata la ei si cand nu a mai fost ok pt tine si relatia ta ai luat-o, ei sunt atasati de copil si copilul de ei
Celalta varianta e sa ceri stabilirea domiciliul minorului la actuala adresa
Oricum ar fi gandeste-te la copil ca vad ca in principiu e o problema legata de acceptarea noii tale telatii mai mult decat de copil
Nu il scoateti pe copil din ecuatie

Pentru ce va trebuie hotărâre judecătorească?
Dacă nu va trebuie instanța va respinge acțiunea daca va judecati de urgență.
Asta înseamnă că ati ramane tot fără hotărâre judecătorească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului 0912 0912 In urma cu 7 ani din concubinaj a rezultat o fetiță. Părinții au oferit dragoste și afecțiune. La 1 an și 2 luni fetița a rămas în grija ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, divort cu minor Anerol11 Anerol11 Sunt căsătorită de 3 ani și am o fetita de un an și noua luni. Eu și soțul deși ne-am iubit am ajuns sa nu se mai înțelegem deloc și sa ne certam ... (vezi toată discuția)
Custodie copil valymylove valymylove Buna ziua ...din cate am inteles in momentul in care te desparti de sot/sotie avocatul poate obtine acordul ca pana la finalizarea procesului pentru custodia ... (vezi toată discuția)