avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate Izabela2018

Activitate Izabela2018

Buna ziua! Am o mercerie online. Azi am emis primele facturi. Abia in seara asta, dupa ce am pus deja colete ramburs prin posta si curier, mi-am dat seama ca am dat ibanul gresit. Mai exact am scris primul cont in care am varsat capitalul social, dar pe care banca mi l-a inchis doua zile mai tarziu, transferandu-mi banii intr-un cont curent al firmei. Ce se poate face acum? Cum mi se vor vira banii de catre cei de la Posta si curier? Mai pot modifica ceva oare? Maine merg sa intreb, dar pana atunci ma tot gandesc...Multumesc!
Discuție Adaos comercial
Buna! Vreau sa imi deschid un magazin online. Dupa deschiderea firmei trebuie sa merg undeva sa declar adaosul comercial. Trebuie sa il declar pentru fiecare produs in parte sau stabilesc doar un minim si un maxim? Conform legilor din Romania care este adosul minim pe care il pot pune? Dar cel maxim? Daca doresc sa imi pun un adaos mai mic, pot fi acuzata de alte magazine de acelasi tip ca fac concurenta neloiala? Multumesc!
Buna ziua! In iulie urmeaza sa nasc si sa intru in CCC, luand indemnizatie pentru cele 12 luni lucrate in ultimele 24 anterior nasterii copilului, Sotul meu doreste sa isi deschida un srl pe numele lui (o mercerie online cu sediul acasa) in luna ianuarie 2019. Afecteaza acest lucru cu ceva viitoarea mea indemnizatie? Firma va fi pe numele lui si el va fi singurul angajat/administrator. Multumesc!
Răspuns la discuția Dreptul la exprimare online
Ca sa nu incalc drepturile de autor trebuie sa folosesc sursa citarii integral, nu? Ghilimele, autor, opera, editura, an aparitie etc. Pot face poza copertii si sa public poza pe site, scriind tot asa editura etc?
Buna ziua! In mediul online pot publica recenzii negative ale unor carti? Folosind un limbaj decent, desigur? As putea fi intr-un fel trasa la raspundere de autorul sau editura respectiva pentru ca fac un fel de reclama negativa? De exemplu, in cazul unor carti pentru copii pe care nu le consider adecvate? Multumesc!
Asa este, personalul trebuie supus unei minime investigatii. insa radiografia mi se pare o investigatie cam ”extrema”. Nu mai sunt si alte analize pentru a depista daca am luat virusul? Nu ar trebui sa am si niste simptome? Radiografia este o metoda iradianta de investigatii. In ultimii 5 ani de cand predau (in fiecare an in alta scoala), am mai facut 3 radiografii in aceleasi contexte - suspiciune ca un copil ar avea TBC. De data asta suspiciunea lor nici macar nu s-a confirmat. Si chiar daca era asa, eu nu am avut ore la clasele respective, nu am intrat in contact cu elevii aceia, ci doar cu colegii mei care predau la acele clase. Am doar o zi pe saptamana, 4 ore, in acea scoala si mi se pare absurd ca eu sa fi contactat vre-un virsus (care de fapt nici nu exista). Iar colegii care au predat la acea clasa au facut radiografiile si nu li s-a descoperit nimic. Deci ce sa fi luat, de la cine?
Buna ziua! Lucrez in invatamant, avand norma in trei scoli. La una din aceste scoli, unde predau doar o zi pe saptamana, 4 ore, au fost 2 sau 3 copii suspecti de TBC. Copiii nu fac parte din clasele la care predau eu. Mi s-a transmis ca sunt obligata sa efectuez radiografie pulmonara pt a vedea daca am contactat virusul. NU vreau sa ma expun la radiatii inutil. Exista o baza legala prin care pot refuza procedura medicala avand in vedere ca nu am avut contact direct cu acei elevi? Exista o lege care sa defineasca (cuantificabil, in timp, zile, ore etc) ce inseamna contactul cu persoane purtatoare sau suspecte de tbc? Ce mi se pare si mai absurd este ca, din ce am inteles, copiii respectivi nu au fost, in cele din urma, diagnosticati cu TBC. Cum pot sa refuz r radiografia? Multumesc!