avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Activitate noilul

Activitate noilul

Buna Ziua
Acum 2 ani presedintele asociatiei de proprietari a facut contract cu RCS-RDS prin care acestia au cablat reteaua din bloc la contorul presedintelui.
Acum , comitetul si o parte din proprietari doresc ca alimentarea retelei RCS-RDS din bloc sa fie mutata de la apartamentul presedintelui la un contoar general .
Cererea noastra catre RCS-RDS presedintele nu vrea sa o semneze sub motivul ca el are niste avantaje de la RCS-RDS si nu vrea sa renunte la ele si oricum contractul pe care l-a facut el cu RCS-RDS este pe o perioada de 10 ani.
Precizez ca atunci cand a facut contractul nu s-a consultat cu nimeni.
Ce putem face noi acum ca sa intram in posesia contractului, sa vedem daca este facut pe persoana fizica sau asociatie de proprietari, ce contine el avand in vedere ca presedintele ne spune ca nu ii gaseste si mai ales tinand cont de pozitia presedintelui cum putem noi sa mutam alimentarea retelei la un contor separat.
Cu multumiri pentru raspuns.
In blocul nostru si-a stabilit sediul social Asociatia Mic News .
Aceasta asociatie a falsificat stampila asociatiei , semnatura presedintelui si declaratiile vecinilor care erau absolut obligatorii pentru obtinerea sediului social in blocul nostru.
Aceste falsuri au stat la baza obtinerii Hotararii Judecatoresti nr.152/11.09.2013 si apoi la investirea cu formula definitiva si irevocabila in data de 03.12.2013 de catre Asociatia Mic News.
In data de 20.11.;2013 Asociatia de Proprietari cu numarul 3247324 a depus o plangere la Sectia 26 Politie impotriva Asociatiei Mic News sub aspectul savarsirii de fals si uz de fals in incercarea de a obtine sediul social.
Cel care a primit responsabilitatea de a cerceta acest caz , d-ul Constantin , de fiecare data cand era sunat de presedinte sau administrator in legatura cu sesizarea asociatiei de proprietari raspundea ca cerceteaza acest caz.
Am facut din partea Asociatiei de proprietari cateva reveniri in scris la sesizarea initiala la Sectia 26 Politie fara sa capatam vreun raspuns.
Hilar este faptul ca aceasta Asociatie Mic News care a folosit stampila in fals a asociatiei de proprietari, care a falsificat semnaturile vecinilor si a presedintelui asociatiei de proprietari pentru a obtine Hotararea Judecatoreasca de infiintare a ei , intre timp s-a acreditat la Politia Romana, unul din membri fondatori Mihai Caldararu pozandu-se chiar cu ministrul d-na Carmen Dan.
Intrebarea noastra este : ce putem face pana se implinesc 5 ani , termen la care se prescrie falsul si uzul de fals si cum poate fi implicata Sectia 26 Politie prin neindeplinirea legii;.?
Avem o hotarare judecatoreasca definitiva in care un proprietar este obligat sa achite catre Asociatia de Proprietari sume diferite care reprezinta cote de intretinere, cheltuieli de judecata si fondul de reparatii.
Proprietarul , care este recalcitrant, doreste sa achite mai intai cotele de intretinere si apoii la final cheltuielile de judecata si fondul de reparatii.
Doreste sa achite numai in ordinea aceasta el nefiind de acord cu cheltuielile de judecata si fondul de reparatii.
Temerea noastra este ca atunci cand va achita cotele de intretinere noi nu vom mai incasa cheltuielile de judecata si fondul de reparatii.
Daca se intampla lucrul acesta ce ne mai ramane de facut avand in vedere ca nici nu stim unde lucreaza ca sa incercam sa-i punem o poprire.
Ce ne sfatuiti si daca avem dreptul de a hotari noi asociatia de proprietari cum facem retinerea si in ce baza.
Va multumim.
Primul P.V. de contraventie a fost intocmit la orele 20,15 seara.
Pun in discutia de acum corectitudinea si buna credinta a agentului constatator de la Politia Locala Sector 4 care a dat o amenda ( aproape de maximul pedepsei ) fara sa constate nimic. Fiind vorba de tulburarea linistii publice ( intr-un bloc ) ar fi putut sa sune la mai multe usi pentru a verifica cele spuse de cea care i-a chemat si care are destule relatii la Politia Locala.
Ar fi putut constata pe loc, ca nu se confirma nimic din cele spuse de persoana care i-a chemat si ar fi trebuit in acest caz sa o amendeze.
Dar nu, el a facut P.V. in care a taiat fraza din formular cu < este prezent > deci nu a batut la usa presupusului contravenient ca sa-l intrebe ce s-a intamplat si sa-i ceara sa se identifice.
Al doilea P.V. scris la orele 21,55 dupa ei , desi era trecut de orele 23 noaptea , are alt scris decat primul P.V. iar daca vezi ca omul pe care il cauti tu noaptea ca sa-i ceri Cartea de Identitate este intr-o stare mai avansata de euforie fiindca a baut la el in casa neasteptandu-se la o asemenea vizita mai ales la acea ora, te retragi si il cauti a doua zi.
Asta inseamna dupa mine buna credinta in acest caz al slujbasului Statului.

Intr-o singura zi in data de 21.12.2017 am primit doua Procese Verbale de amenda de la Politia Locala sector 4, Bucuresti.
Primul P.V. are ora 20,15 si se refera la o presupusa tulburare a linistii publice iar al doilea P.V. are ora 21,55 si se refera la faptul ca am refuzat sa ma legitimez cand au venit politistii locali la usa mea.
Precizez ca nu sunt vinovat pentru presupusa fapta si am destui martori pentru a dovedi acest lucru iar in al doilea caz nestiind ca noaptea tarziu imi v-a bate la usa politia locala mi-am permis , fiind singur , sa beau cateva beri dupa care m-am culcat.
Cu greu m-am trezit din somn auzind bubuiturile din usa si incercam sa ma dezmeticesc cand le-am deschis usa iar pentru faptul ca nu m-am miscat mai repede la cerinta lor cu buletinul mi-au spus ca nu mai este nevoie ca se descurca ei.
Am doua intrebari daca sunteti amabili sa-mi raspundeti : daca pot sa deschid un singur proces in care sa contest cele doua amenzi impreuna si cealalta intrebare daca era necesar dupa primul proces verbal care are ora intocmirii 20,15 si care cuprinde datele mele de identificare mai era nevoie sa vina politistii la mine la usa sa-mi ceara buletinul
Am discutii cu o vecina in bloc care a considerat ca tot are relatii la Politia Locala sa le foloseasca incercand sa ma sicaneze cu aceste procese verbale.
Ea este cea care ma acuza si tot ea este cea care a semnat ca martor la intocmirea proceselor verbale desi ma mir cum de a reusit sa fie ominiprezenta si la ora 20,15 si la ora 21,55.