Buna Ziua
Acum 2 ani presedintele asociatiei de proprietari a facut contract cu RCS-RDS prin care acestia au cablat reteaua din bloc la contorul presedintelui.
Acum , comitetul si o parte din proprietari doresc ca alimentarea retelei RCS-RDS din bloc sa fie mutata de la apartamentul presedintelui la un contoar general .
Cererea noastra catre RCS-RDS presedintele nu vrea sa o semneze sub motivul ca el are niste avantaje de la RCS-RDS si nu vrea sa renunte la ele si oricum contractul pe care l-a facut el cu RCS-RDS este pe o perioada de 10 ani.
Precizez ca atunci cand a facut contractul nu s-a consultat cu nimeni.
Ce putem face noi acum ca sa intram in posesia contractului, sa vedem daca este facut pe persoana fizica sau asociatie de proprietari, ce contine el avand in vedere ca presedintele ne spune ca nu ii gaseste si mai ales tinand cont de pozitia presedintelui cum putem noi sa mutam alimentarea retelei la un contor separat.
Cu multumiri pentru raspuns.
Pentru lamurirea unei astfel de cerinte este necesara analizarea continutului contractului. Este posibil sa nu aveti calitate procesuala in formularea vreunei actiuni...
cyan
Moderator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Incepeti cu o sesizare adresata compartimentului relatii cu asoc de proprietari din cadrul primariei.
Presedintele are obligatia sa prezinte proprietarilor orice document care are legatura cu activitatea asociatiei de proprietari.
Daca presedintele asociatiei face pe nebunul apelati la membrii comitetului exec. sa solicite contractul furnizorului de servicii. Cum si cei din comitet doresc schimbarea alimentarii atunci o pot face printr-o decizie a comitetului.
Costurile energiei pentru alimentare sunt introduse in lista de plata?
Faceti o adunare gen extraordinara si schimbati presedintele.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Asa cum s-a mai spus, trebuie vazut contractul, dupa care puteti discuta.
Daca firma se alimenteaza din casa presedintelui, "pe bune", puteti sa discutati si la bec, ca nu rezolvati nimic.
Daca insa situatia este doar fictiva si firma se alimenteaza de la comun (se poate verifica), atunci situatia se schimba, puteti cere daune interese de la presedinte.
Am mai auzit de astfel de intamplari...
Succes!
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca operatorul de servicii are incheiat raport juridic pentru furnizare cablu tv/net/telefonie,etc de care beneficiaza asociatia de proprietari este evident ca beneficiar este persoana juridica asociatie de proprietari si nu reprezentantul legal al acesteia
De regula furnizorul de servicii nu se racordeaza la reteaua individuala pentru a indeparta situatiile de eventuale suspiciuni ,sustrageri energie electrica,sau defectarea instalatiei tehnice proprii in cazul avariilor la reteaua de bransament
In temeiul disp L nr 230/2007 art 10 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va puna la dispozitie raportul juridic de furnizare servicii incheiat cu operatotul mentionat